Afgelopen zondag was KVC op bezoek in het Mirakelstadium van Racing Waregem. Ondanks een meer dan sterke wedstrijd van onze fanion kon smaakmaker Aaron Bruning het mirakel pas in de laatste 10 minuten waar maken. Invaller Christophe Pype bediende, na een counter op rechts, Aaron aan de 2e paal. Net als vorig weekend raakte torenhoog favoriet Zwevezele niet verder dan een gelijkspel tegen het lager gerangschikte Westkapelle. Dankzij deze winst klimt KVC op naar een 2de plaats op amper 3 punten van Oostduinkerke.

Daags na de wedstrijd nam onze redactie contact op met de doelpuntenmaker en eveneens, onze vice-kapitein. De smaakmaker uit De Haan zette nog voor het einde van de afgelopen competitie zijn handtekening onder een 2-jarige overeenkomst met onze club!

 

Aaron, pas op het einde van de wedstrijd het verschil kunnen maken?

Uiteindelijk waren we een klasse sterker dan Waregem. Ze hebben weinig tot geen kansen gehad en gebruikten telkens de lange bal. Afgelopen match was misschien wel de beste van dit seizoen. In de eerste helft hadden Denzel (nvdr. Van Fleteren) en ik de beste kansen. In de slotfase van de wedstrijd scoor ik mijn eerste van het seizoen. Een meer dan terechte overwinning en een ontlading voor mezelf.

Alhoewel niet iedere match even goed was staan we aan de top van de klassering. Dankzij de vele transfers hebben we een klasseploeg. De spelers op de bank maakten de afgelopen 2 matchen misschien wel het verschil. Dit jaar hebben we onze start niet gemist, dit heeft ons vorig seizoen uiteindelijk de das om gedaan. Dankzij onze brede kern kunnen we hopelijk het verschil maken op het einde van de competitie.

Na 6 matchen eindelijk een doelpunt…

Vorig jaar was ik goed voor 15 goals in de reguliere competitie en 2 in de eindronde. De voorbije matchen stond ik op verschillende posities. Voor mij is het eender waar trainer Para me positioneert, ik speel altijd in functie van de ploeg. Uiteraard ben ik een speler die veel de bal aan de voet wil hebben en graag in het spel betrokken ben.

Als aanvallend ingestelde speler scoor je uiteraard graag maar ik start de wedstrijd niet met de intentie om topscorer te worden van KVC, laat staan topscorer te worden in de gehele competitie. Na 5 weken droog staan was mijn doelpunt uiteraard een ontlading.

Na een uitgebreide studie van onze redactie heeft KVC amper 2 tegengoals, enkel Poperinge (2A) en Voormezele (4A) doen ons na?

Doelman Vonckie (nvdr. Kenneth Vonck) is sterk gestart. Uiteraard is het niet enkel zijn verdienste, onze ervaren verdediging is meer dan sterk bezig.

Onze Italiaanse trainer start telkens vanuit een goede organisatie. Discipline en de nul houden is uiterst belangrijk. In voetbal is 1 doelpunt meer maken dan de tegenstander voldoende. Uiteraard is aanvallen belangrijk maar onze T1 hamert er op dat ik, en de rest van de aanvallende spelers, na een aanval ons deel van het verdedigende werk op ons nemen.

Afgelopen zondag was er de voormatch van onze U8. De 13 aanwezige spelertjes hebben jullie naar de zege geschreeuwd en tijdens de cool-down zelfs meegelopen?

De aanwezigheid van onze jeugd was uiteraard een hart onder de riem voor ons. Na afloop van de wedstrijd hebben ze allen de overwinning meegevierd in onze kleedkamer.

We spelen we maar in 1e provinciale maar voor de meeste van de spelertjes zijn we hun helden. Hopelijk zijn we een inspiratiebron voor de jeugd, steken ze er iets van op en brengen ze het uiteindelijk verder dan wij!

.

Mister Aaron , bedankt voor de toffe babbel, onze redactie wenst je minimum 20 doelpunten toe!!!

Een uitgebreide fotoreportage, dankzij Miguel Sypré, van de voorbije wedstrijd vindt u terug op onze Facebookpagina of via deze link https://www.facebook.com/KVCWingenevzw1/photos/? 

Komende zaterdag om 19u30 speelt onze eerste ploeg thuis vs voorlopig hekkensluiter Oostnieuwkerke. De matchbal wordt geschonken door Praat en Muziek Café De Oude Tramstatie uit Oostnieuwkerke https://www.facebook.com/CafeDeOudeTramstatie/

#redactieKVC

Reacties