I

Ieder seizoen is het bij de meeste clubs bij afloop van de competitie een komen en gaan van spelers. Onze captain van de beloften, ex-postbode maar sinds de jaarwisseling logistiek medewerker bij Protecta Solutions, één van onze sponsors van de eerste ploeg, verkast na 17 jaar Wingene naar 2e provincialer Pittem.

 

Dag Arnou, als meer dan beloftevolle speler volgend jaar geen KVC meer?

Afgelopen seizoen was ik nog -21. Wingene is ambitieus, getuige de grote kern en de talrijke transfers. Op mijn leeftijd is het belangrijk om te kunnen spelen. Bij Pittem kom ik terecht bij mijn boezemvriend Jorgen Geerolf en ex-Wingenaars Louis Mullier en Matthijs Devriese.

 

Wat waren je mooiste momenten bij Wingene?

Sowieso blijft het Bodysol-tornooi me het meest bij. Natuurlijk was er ook onze titel met de U17 en de titel met de beloften. Dit seizoen strandden we met de beloften op een derde plaats, misschien hebben we er iets te weinig in geloofd. Vorig jaar waren er amper 8 ploegen, dit jaar 16.  Vorig seizoen was de competitie al beslecht na nieuwjaar, dit jaar waren er heel wat sterke ploegen zoals De Ruiter, Rumbeke en Oostnieuwkerke.

5 jaar geleden heb je, onder leiding van trainer Kukuric, mogen proeven van provinciaal voetbal op het hoogste niveau. Welke spelers blijven je bij?

Ik ben blij mogen gespeeld te hebben met Nejim Melki, James Lahousse, Jurgen Dewaele en Bas Vervaecke. Allen zijn toppers op het niveau van eerste provinciale. Het grootste talent bij Wingene is ongetwijfeld Aaron Bruning, goalgetter Kristof Arys verzorgt zijn lichaam top en is ondanks zijn leeftijd het toonbeeld van een modelprof. Met Jitser (nvdr De Deyne) heb ik al altijd een goede band gehad, steevast carpoolen we naar de training en match.

 

Hoe verliep de samenwerking met de T1 Paravizzini?

Angelo is een klassebak. Tactisch sterk, hij dwingt respect af, is steeds to the point en is omringd met een technische staf waar hij altijd kan op rekenen. Met onze T2 en beloftentrainer Colpaert heb ik trouwens al altijd een goede band gehad.

 

En nu de eindronde… KVC houdt de kansen gaaf terwijl Pittem moet rekenen op Eernegem?

Inderdaad, ondanks de overwinning van Pittem in de eerste barragematch zijn we nog altijd afhankelijk van het resultaat van Eernegem, het lot hebben we niet meer in handen.

Wingene houdt alle kansen nog gaaf, ondanks de mindere matchen op het eind van het seizoen. De laatste match waren we terug op niveau en stonden we er terug, dit tegen een De Ruiter die niks meer te winnen of te verliezen had en die vrank en vrij speelde. Ondanks mijn vertrek kan de coach voor de resterende wedstrijden 200% op mij rekenen!

 

Nog een woordje tot slot?

Zeer zeker, ik bedankt het trainerkorps en Deetje voor het vertrouwen. Een dikke pluim voor Erik en Noëlla om ieder weekend de bar te doen, trainer Bart Depauw en coördinator Korneel Van De Wiele om me de knepen van het vak te leren als jeugdtrainer. Een groot applaus voor Steven Verhenne en de rest van het jeugdbestuur.

Een hartelijke dank aan alle supporters van Wingene, met een goed gevoel verlaat ik het vertrouwde nest!

 

Arnou, bedankt voor je medewerking voor dit interview. Zoals een bekende schrijver destijds schreef “ ik zeg je geen vaarwel mijn vriend,  maar eerder een tot ziens”, we zijn er rotsvast van overtuigd om je, na je match bij Pittem, nog even in onze kantine te zien passeren voor dat laatste pintje…

#MerciArnou!

#hetgajegoedtopper

Reacties