Bij iedere goede trainerstaf hoort een goede teamverantwoordelijke. Eddy Braeckevelt ademt voetbal en houdt alle resultaten en doelpunten van KVC nauwgezet bij.  Ondertussen is hij bezig aan zijn 11e seizoen bij KVC en geniet, dankzij zijn telkens weer onbaatzuchtige inzet, van een groot respect van de spelerskern.

Eddy stel jezelf even kort voor.

Als rasechte Tieltenaar was ik eerst actief als delege van Tielt bij de scholieren waarna ik 10 jaar lang teamverantwoordelijke was van de eerste ploeg. Sinds 2005 ben ik aan het werk bij KVC. Destijds ben ik gestart met trainer Luc Desseranno en was ik de vervanger van Koen Vandoorn die zich ondertussen volledig heeft toegespitst op het scheidsrechterwerk.

Wingene is een ploeg, onder aanvoering van voorzitter Koen Vande Walle, een ervaren technische staf, een grote schare enthousiaste medewerkers en bestuur, die ieder jaar de nodige ambitie voor de dag legt.

 

Hoe ziet je voetbalweek er uit?

Als nachtarbeider van Quadrant probeer ik iedere training (nvdr dinsdag, donderdag en vrijdag) een uurtje mee te pikken. Op zaterdagnamiddag passeer ik steevast even op de club om polshoogte te nemen van het reilen en zeilen. Op zondagmiddag geef ik de kleedkamer nog een extra poetsbeurt zodat onze spelers zich in optimale omstandigheden kunnen voorbereiden voor hun match. Het water staat klaar en de uitrustingen liggen zoals altijd netjes op de banken.

 

In die 11 jaar heb je al veel spelers zien passeren, wie blijft je bij?

Eigenlijk heb ik met alle spelers een goed contact gehad. Als ik er één uit het verleden mag uitkiezen is het wel Lieven Thorrée. Lieven was een toptalent, samen hebben we heel veel plezier gehad.

Van de huidige kern krijg ik veel respect en heb ik met heel wat spelers een goede band. Dit seizoen zijn het vooral Kristof Arys en James Lahousse waarmee er een groot wederzijds vertrouwen is, bovendien zijn dit de spelers die bovendrijven door hun groot professionalisme.

 

Tevreden over het seizoen van Wingene?

Ondanks onze mindere start hebben we ons goed herpakt. Met ondertussen 55 keer geel en 8 keer rood heeft de kaartenlast ons misschien wel de das omgedaan. Telkens weer een ander team op het veld brengen is nooit goed voor de automatismen. Ik ben alvast wel de eerste om toe te geven dat Wervik dit seizoen de beste ploeg was. Hier en daar gaan er de geruchten de ronde dat enkele van de eindrondekandidaten niet wensen over te gaan maar zoals altijd in voetbal moet iedere match gespeeld worden en worden de prijzen pas aan de meet uitgedeeld.

 

Afgelopen zondag was er de eerste thuisnederlaag voor KVC?

Buiten de eerste 4 minuten in beide speelhelften ben ik vrij tevreden. Het geleverde spel was beter dan de voorbije 2 wedstrijden. Met het eindrondeticket op zak was de swung er een beetje uit. Dit jaar moeten we de kans met beide handen grijpen om de overstap naar 4e  Nationale te maken. Met elf nieuwkomers, waarvan er 10 al het mooie weer hebben gemaakt in hogere reeksen, zijn we voor volgend seizoen meer dan voldoende gewapend. Ik ben er van overtuigd dat ons trainerskorps de komende matchen de juiste spelers op de juiste posities zet. We gaan er voor!

 

Ondertussen heb je al een jarenlange staat van dienst, wat is je mooiste moment bij KVC?

Het mooiste moment was de promotie via de interprovinciale eindronde naar 4e. Onder leiding van het trainersduo Lavens en Verkest wonnen we de finale, weliswaar mits strafschoppen, tegen FC Jeunesse Lorraine Arlonaise. Jammer genoeg kwam het ticket naar de Nationale reeksen wat laat en waren we onvoldoende gewapend om het seizoen er op het behoud te verzekeren.

 

Eddy, bedankt voor dit openhartig gesprek. We wensen je nog een mooie tijd toe bij Wingene!

#BedanktDeetje

Reacties