Naast onze eigen reeks volgt de redactie van KVC wekelijks de smaakmakers van de afgelopen seizoenen. Eén van de vertrouwde gezichten van KVC, Nejim Melki, vertrok in het tussenseizoen naar het Oost-Vlaamse Jong Zulte, uitkomend in 2e provinciale.

De ondertussen 34-jarige speler kent de klappen van de zweep en heeft heel wat ploegen op zijn palmares. Zo speelde hij o.a. bij KV Kortrijk, Maldegem, Dender, Doornik, Oudenaarde, Denderhoutem, Boezinge, De Ruyter, Ingelmunster en Hoek. Een meer dan indrukwekkende reeks…

Nejim loodste ons in het seizoen 2010-11 naar de titel in 2e provinciale. De afgelopen 2 seizoenen verdedigde de linksbuiten terug de blauwwitte clubkleuren. 

 

Nejim, in het tussenseizoen heb je de overstap gemaakt naar Jong Zulte?

Eind vorig seizoen was ik er 100% van overtuigd dat we de titel gingen pakken. Tot op de laatste speeldag waren we in de running. Ook de start van de eindronde zag er veel belovend uit. Tot de match tegen Damme waar we jammer genoeg het onderspit hebben moeten delven… Uiteindelijk zijn zij overgegaan naar 4e Nationale.

Eerlijk, een avontuur in de Nationale reeksen zag ik niet echt meer zitten. Zelf heb ik een gezin met 4 kinderen. Bij Zulte wordt er maar 2 keer per week getraind en dat is beter te rijmen met ons drukke huishouden. Ook zijn de verplaatsingen een stuk minder.

Tekenen bij Zulte was het niet echt een stap in het onbekende. Dieter Desmet, dit seizoen sterk bezig en ondertussen al goed voor 10 doelpunten, is me vergezeld en ook oud-speler van KVC Koen Versyp, is een gekend gezicht.

 

Jong Zulte staat momenteel op een 7e plaats met 29 punten, tevreden?

Eerlijk gezegd niet echt. Het verschil tussen eerste en 2e is groot. Een aantal van onze reeksgenoten moeten het hebben van spelen op karakter in plaats van voetballend vermogen. Onze ploeg probeert telkens verzorgd voetbal op de mat te brengen. Momenteel staan we onder onze waarde gerangschikt. De 6 op 6 na Nieuwjaar ziet er veel belovend uit. Met nog amper 5 punten van een mogelijk eindrondeticket is alles nog mogelijk.

 

KVC is dit seizoen wederom goed bezig. Heb je geen spijt dat je er niet meer bij bent?

Ik volg wekelijks de resultaten van mijn ex-ploeg. Vooraf wist ik dat Wingene dit jaar terug ging meedoen voor een gooi naar de titel. Ondanks de aarzelende start was ik er rotsvast van overtuigd dat trainer Para de ploeg op de rails ging krijgen. Ondertussen is de ploeg goed op dreef, getuige de indrukwekkende reeks van 15 ongeslagen wedstrijden en de 2e periodetitel.

Angelo (nvdr T1) is een vakman, tactisch is hij heel sterk en hij is niet bang om op basis van tegenvallende prestaties een speler uit de basis te zetten. In mijn lange carrière is hij misschien wel de beste coach die ik ooit heb gehad.

 

Welke speciale boodschap wil je nog doorgeven aan je ex-ploegmakkers?

Geef maar door dat ze er dit seizoen alles moeten aan doen om de titel te winnen. Zelf zal ik de eerste zijn om mee te komen vieren!

 

Bedankt Nejim voor de aangename babbel. Hopelijk zien we je binnenkort nog eens in ons sportpark!

#RedactieKVC

 

Foto copyright Jong Zulte

 

Reacties