Vorige zondag was er de thuiswedstrijd tegen Oostkamp. Benja Bonte, zijn eerste wedstrijd van dit seizoen, zette KVC al na amper 2 minuten op voorsprong. De aanvallend ingestelde Jordan Desmet, eveneens ook voor de eerste keer op het wedstrijdblad, lukte na 40’ de 2-0 na een prima actie. Ondanks het goede spel en de in 2e helft uitstekende kansen van Azou, Petrovic en vooral Pottie kon KVC de score niet verder uitdiepen. Al bij al een meer dan verdiende overwinning. Met een 6 op 9 staat Wingene op een gedeelde 4e plaats, opmerkelijk is dat geen enkele ploeg na amper 3 speeldagen het maximum haalde. Zelfs torenhoog favoriet Zwevezele kwam niet verder dan een 0-0 tegen Damme…

Na afloop nam de redactie even contact op met onze matchwinnaar, Jordan Desmet, de 29-jarige aanvaller uit het verre Moeskroen is nimmer verlegen voor een grap of grol. Ook onze redactie liet zich vangen door de vertegenwoordiger van voedingssupplementen, uiteindelijk werd dit interview afgenomen op dinsdagavond…

Jordan, stel jezelf even kort voor.

Vanaf mijn jeugd ben ik begonnen bij KV Kortrijk. Uiteindelijk heb ik daar 10 jaar gespeeld. Als 17-jarige zat ik al in de A-kern, op mijn 18e stond ik op de ploegfoto van de eerste ploeg. Dat jaar was Hein Vanhaezebrouck aan zijn maiden-jaar bezig als trainer. De samenwerking liep echter niet zo vlot, het seizoen daarna heb ik even een rustpauze ingelast en stond ik dus op non-actief . Om de draad terug op te nemen ben ik gestart bij Zwevegem in 2e Prov. Daarna 2 seizoenen Deerlijk, 2 competities bij Club Roeselare, 2 jaren Oostnieuwkerke en uiteindelijk ben ik vorig seizoen bij Wingene terechtgekomen. KVC is een ploeg met een prima entourage, dito supporters, een duidelijke visie en een vereniging die hogere reeksen ambieert.

En de derde match van het seizoen eindelijk in de basis?

Door een enkelblessure ben ik nog altijd niet 100 procent fit. Twee weken terug ben ik aangetreden bij de beloften. Vorige week bleek Laurens (nvdr. Vanheede) geblesseerd te zijn. Daardoor stond ik afgelopen zondag direct in de basis, een kans die ik met 2 handen heb gegrepen.

Zondag een meer dan verdiende overwinning van een vooral verstandig en volwassen spelend KVC?

Dat mag je wel zeggen. Oostkamp was vorig seizoen al een moeilijk te bekampen tegenstander, getuige onze 3 op 6. Afgelopen zondag zette Benjamin ons na 2 minuten al snel op rozen. Zelf kreeg ik enkele kansen maar miste ik soms de nodige scherpte voor doel. Op slag van rust maak ik, dankzij een mistasten in de verdediging en de bezoekende keeper die vergeet uit te komen, de 2-0. Na mijn goal volgde een grote ontlading en verlossing voor mezelf! Ik weet van waar ik kom en wat ik kan, hopelijk gaat mijn conditie snel in stijgende lijn zodat ik terug een meerwaarde kan zijn voor onze ploeg.

KVC is naast buur Zwevezele één van de gedoodverfde titelkandidaten?

Langs de zijlijn zie je het vaak beter. Na mijn wissel was ik nog even aan het uithijgen op de bank maar ondanks de nodige wissels spelen we uitermate sterk, op sommige momenten zie je dat we 9 passen in 1 tijd spelen.

Trainer Angelo is een meester tacticus. Vorig jaar kwam dit soms niet tot uiting op het veld maar dit jaar is er een serieuze kwaliteitsinjectie. Er is nog meer ervaring aanwezig, we hebben rust aan de bal, er is heel wat voetballende kwaliteit bijgekomen en de kern is enorm breed. Ik merk op training dat onze vernieuwde kern de principes en automatismen van de coach snel opnemen. Binnen enkele weken zijn we volledig op elkaar ingespeeld en zullen we menig tegenstander verrassen met ons spel.