Met iets meer dan 250 deelnemers voor onze BCM was de derby al voor aanvang van de wedstrijd meer dan geslaagd. Dankzij de medewerking van Artifex Events was de Tuimelaar omgetoverd in een gezellig geheel getooid in blauw en geel, de clubkleuren van beide ploegen. DLC System Integrator, onze partner en huisleverancier van ons led-scorebord zorgde zelfs voor bewegende beelden tijdens de line up van onze basiself. Een 1000-tal toeschouwers waren getuige van de 1-2 overwinning van onze buren. Na amper 20 minuten stond ons scorebord al op 0-2. De 2e helft was eerder Wingene heer en meester.

The day after nam onze redactie even contact op met de doelpuntenmaker van KVC. Laurens stel je zelf even kort voor.

Mijn jeugopleiding heb ik genoten bij Club Brugge. Van mijn 9e tot mijn 20e was ik daar actief. Nadien trok in naar 2-klasser Dender en nadien naar KM Torhout. In de jeugd stond ik steevast in de spits, maar uiteindelijk ben ik omgeschoold naar een aanvallend ingestelde middenvelder. Van oorsprong ben ik van het dichtbij gelegen Koolskamp. Onlangs heb ik een huis gekocht, samen met mijn vriendin, in Rumbeke-Roeselare.

Na het opgang fluiten van de derby een meer dan snedige start van onze buren?

Klopt, in het begin waren we nergens. Telkens kwamen we een stap tekort. Na 20 minuten stonden we al 0-2 in het krijt door doelpunten van Smolders en Verhelst. Na de noodgedwongen wissel omstreeks minuut 30 van de geblesseerde Lavens (nvdr. drieste tackle van Provoost) konden we eindelijk ons neus aan het venster steken. Net voor afsluiten van de eerste helft zet mister Bruning 3 man in de wind en legt knap terug. Dankzij de prima actie van Aaron krijg ik de bal op een presenteerblaadje en schiet ik hem binnen.

Een ander spelbeeld in de 2e helft?

Na de donderpreek van T1 Para was de tweede helft totaal anders. Fysiek hadden we de bovenhand. Een meer dan prima kans van Pype ging net over. Doelman Jonas Cool ranselde een gemaakt doelpunt van Denzel Van Fleteren uit de winkelhaak. Op enkele minuten van het einde nemen we wat risico’s en mist Nbabu een dot van een kans. Op basis van beide helften was een puntendeling misschien wel terecht.

In extremis afgelopen zondag geen captain Lahousse en Demaitre op het wedstrijdblad door kleine blessures?

Twee geblesseerde spelers mogen geen excuus zijn, onze kern is breed. Uiteraard is James Lahousse onze kapitein. James is, gelet op zijn jarenlange ervaring in de hoogste reeksen, misschien wel de belangrijkste schakel binnen onze ploeg, heeft een pak ervaring en brengt rust in de ploeg. Een echte klassebak.

Als wellicht één van de weinige spelers in eerste provinciale heb je een supportersclub op Facebook?!?

Wat ooit begon als eerder een grap heb ik ondertussen al meer dan 150 fans. Alles is ontstaan bij KM Torhout. Vorig seizoen werd er zelfs een bus ingericht naar de match op Oudenaarde. Afgelopen zondag was mijn fanclub meer dan present.

Bedankt Laurens voor de vlotte babbel, we wensen je een goed seizoen toe bij KVC!!!