Zondag 25 oktober stond ondertussen al de  9e wedstrijd van het seizoen op het programma, dit keer tegen promovendus Blauwvoet.

Na een verschroeiende start van KVC al na amper 12 minuten een doelpunt. Een knap schot van Aaron Bruning vanuit de grote rechthoek zorgt voor de 1-0. 20’ minuten daarna een terecht afgekeurd doelpunt op buitenspel van Kristof Arys. De volgende fase dan toch prijs voor onze superspits. Een verkeerde terugspeelbal wordt onderschept door onze nummer 27, Kristof werkt beheerst af. Een attente doelman Vonck heeft amper werk in de eerste helft.

We gaan de rust in met een knappe 2-0 voorsprong.

In de 2e helft wederom een sterk KVC. Ondanks knap voetbal leidt in minuut 80 verkeerd uitvoetballen tot de eerste kans voor Blauwvoet. Delporte, vorig seizoen goed voor 24 doelpunten in 2e provinciale, werkt beheerst af. Kort daarna mist Jordan Desmet een dot van een kans voor de 3-1. In de slotfase van de wedstrijd terug een aanval van Otegem. Een sterke Delporte maakt zijn 2e van de wedstrijd.

Op basis van de volledige wedstrijd een onterechte puntendeling, maar voetbal is niet altijd eerlijk….

Slechter nieuws is het uitvallen van Nas Hariti en Michael Vandaele.

Na amper 20 minuten een noodgedwongen wissel voor Nas met een liesblessure. Na de nodige onderzoeken werd deze week een scheurtje in de lies vastgesteld. Vermoedelijk blijft onze sterkhouder een 3 tot 4tal weken aan de kant.

Na een tiental minuten in de 2e helft werd het even stil op en rond het veld. Een sterk acterende Michael Vandaele, onlangs nog goed voor de 1-0 overwinning tegen Wervik na een magistrale rechtstreekse vrijetrap, blesseert zich zwaar aan de rechterenkel na een onschuldig duel. Michael had door eenzelfde blessure de volledige voorbereiding gemist en zich de laatste 3 weken, na keiharde arbeid, terug in de ploeg geknokt. Momenteel kan door de grote zwelling nog geen exacte diagnose gesteld worden.

We wensen dan ook beide spelers veel succes toe tijdens de revalidatie en hopen hun snel terug te zien op het veld!