Afgelopen zaterdag was er de clash tussen nummer 1 en 2 van de reguliere competitie. Met meer dan 700 waren ze, de talrijk opgekomen supporters, een waar hoogtepunt in provincaal voetbal!

KVC zonder een geblesseerde captain Lahousse, ook ‘the man with the mask’ Petrovic raakte niet tijdig wedstrijdfit. Verdediger Bart Berquin stapte met zijn geliefde Gaëlle diezelfde dag  in het liefdesbootje en kon er bijgevolg ook niet bij zijn.

Op vrijdagmiddag lag het veld er nog redelijk bij… Na de vrijdagmatch van de beloftenploeg en de middagwedstrijd van de dames was het veld herschapen in een akker die technisch hoogstaand voetbal niet toeliet. Een domper op de match en zeker werkpunt met prior voor onze gemeentediensten.

De match zelf, 2 goed georganiseerde ploegen. In de eerste helft een dot van een kans van Tim Smolders maar prima gepareerd door goalie Vonck. Via de kant van KVC ook een goede kans voor Laurens Vandenheede.

De tweede helft een iets beter Zwevezele. Maar na duidelijk handspel in de grote rechthoek besliste een strafschop er anders over. Gelegenheidskapitein Bruning nam de moeilijke taak op zich en zette de penalty feilloos om.

Vooraf de match waren de verwachtingen hooggespannen. In een eerder zwakke topper trok KVC het laken naar zich toe. Met amper 1 punt verschil in de rangschikking staat KVC nog steeds op koers! Na afloop van de topper trokken al onze spelers, begeleiders en trainers naar het huwelijksfeest van Bart. Een ideale teambuilding!

Vanavond neemt KVC het voor de halve finale van de Beker van West-Vlaanderen op tegen Oostnieuwkerke en gaat resoluut voor de overwinning. De match is op verplaatsing en start om 19u30. Supporters op post!

 

#RedaktieKVC

#YesWeCan

Reacties