Dit jaar loopt de week van de vrijwilliger van 27 februari tot en met 6 maart.

Met 750.000 zijn ze, de vrijwilligers die zich in Vlaanderen inzetten. Sommigen doen dat elke dag opnieuw, anderen maken zich met momenten vrij. De één geeft veel tijd, de ander wat minder. Maar één ding hebben ze gemeen: die duizenden vrijwilligers zetten onbezoldigd en uit vrije wil in voor een goed doel, in hun buurt, bij acties en evenementen of in jouw organisatie. Ze zetten hun talenten in en doen dat meestal met veel plezier en voldoening. Om al die mensen, die vaak achter de schermen hun steentje bijdragen, te bedanken is er Dé Week.

Ook KVC dankt zijn tientallen vrijwilligers die er telkens onbaatzuchtig voor zorgen dat iedere week onze spelertjes hun wedstrijd kunnen spelen in prima omstandigheden.

Eerst en vooral een hartelijke dank aan al onze teamverantwoordelijken die wekelijks in weer en wind onze spelertjes begeleiden tijdens de wedstrijd en vaak een luisterend oor zijn. Achteraf de was sorteren en kleedkamers poetsen zodat de volgende ploeg zich in ideale omstandigheden kan voorbereiden voor hun wedstrijd.

Een dikke proficiat aan alle mama’s die in een beurtrolsysteem er wekelijks voor zorgen dat onze jeugdteams spik en span aan de aftrap verschijnen.

Een dikke duim voor het kantinepersoneel die ons wekelijks voorzien van een lekkere koffie, frisdrankje of een schuimende pint. Sommige van deze medewerkers spenderen hun hele weekend aan KVC!

Een chapeau voor onze losse medewerkers die tijdens onze evenementen instaan voor de op- of afbouw, onze wereldbefaamde braadworsten en zo veel meer...

Een pluim voor onze vrijwilligers die bij de thuiswedstrijden van onze fanion aan de kassa staan.

Een welgemeende dank u wel aan de mensen die wekelijks onze infrastructuur reinigen, onze terreinverzorger, onze arbiters die de wedstrijden van onze jeugdploegen telkens in goede banen leiden.

Last but not least een daverend applaus voor onze leden van het jeugd- en hoofdbestuur. Elk jaar de financiële touwtjes aan elkaar knopen, instaan voor de organisatie van onze talrijke activiteiten, de jaarlijkse zoektocht naar trainers telkens tot een goed eind brengen, af en toe brandjes blussen en zoveel meer…

In deze kleine opsomming hebben we sowieso enkele mensen vergeten, waarvoor onze excuses!

Zonder onze onbaatzuchtige, onbezoldigde medewerkers zou KVC niet bestaan, waarvoor dank!!!

 

Tot op de velden,

Redactie KVC

#vrijwilligersweek

Reacties