Deze 11 richtlijnen zijn gericht tot alle spelers (en ouders) zonder uitzondering! De trainers zullen er ten strengste op toezien dat deze gerespecteerd worden;

indien niet volgen er sancties. Geen paniek, ze zijn zeker niet te streng want voetbal is nu eenmaal ook DISCIPLINE!

1.FAIR PLAY: Als speler blijf ik ten allen tijde sportief, ook bij tegenslag .Onnodige overtredingen, de scheidsrechter bekritiseren, het gezag van de trainer in vraag stellen ,…zijn uit den boze

2.RESPECT: Ik toon respect voor de sport en de spelregels, voor medespelers en tegenstrever, voor de club en zijn medewerkers, de wedstrijdleiding en de supporters

3.PLOEGGEEST: We respecteren elkaars talenten en gebreken. Ik voer teamspirit hoog in het vaandel, speel om te winnen ,maar ben waardig in het verlies. Ik verwerp pesterijen ,racisme en verbaal/fysiek geweld.

4.AFSPRAKEN: Ik kom steeds op tijd op training en op wedstrijd. Lukt dat niet, dan verwittig ik de trainer op voorhand en persoonlijk. Ik ben steeds aandachtig voor de richtlijnen van trainer en begeleiders en zet mij altijd in voor het belang van de ploeg. Indien men te laat komt zonder verwittigen start men zeker niet in de basiself tijdens de wedstrijd. Daarbij wordt er bij uitwedstrijden niet gewacht op laatkomers!

5.WEDSTRIJDEN: Bij wedstrijden is het verplicht om voor en na de wedstrijd in trainingsoutfit van KVC Wingene te zijn. Men heeft altijd zijn identiteitskaart/kids ID bij. Bij thuiswedstrijden 1 uur op voorhand aanwezig.

6.GEZONDHEID: Ik zorg dat ik uitgerust en fit aan de aftrap verschijn. Respect voor eigen lichaam. Roken en alcohol horen niet thuis in de club. Drugs en dopinggebruik betekent ontslag. Voor eigen veiligheid draag ik steeds aangepaste en beschermende kledij. 

7.LICHAAMSVERZORGING: Na de training en wedstrijdneem ik een douche op de club. Tevens zorg ik er voor dat de kleedkamers netjes blijven.

8.MATERIAAL: Er wordt niets vernield van het materiaal en de infrastructuur van de club (noch thuis noch uit).Voetbalschoenen worden buiten gereinigd en niet onder de douche. Van andermans spullen blijf ik af. Diefstal/vandalisme betekent ontslag.

9.EEN GEZONDE GEEST IN EEN GEZOND LICHAAM: Studeren blijft het belangrijkste, maar sporten blijft helpt daarbij. Ik zorg voor evenwicht in mentale en fysieke arbeid, plan studiemomenten zodanig dat ik zelden een training of wedstrijd mis.

10. EXTRA SPORTIEF: Ik tracht deel te nemen aan activiteiten van de club en acties waaraan KVC Wingene zijn medewerking verleent vanuit sociaal engagement.

11. INSPRAAK: Als ik niet akkoord ga met de manier van werken, of vaststel dat de begeleiding in gebreke blijft, dan heb ik het recht hierop te reageren en dit op een gepaste wijze en via de juiste weg, coördinatoren of TVJO.

 

Hieronder nog enkele niet onbelangrijke puntjes:

 1. Beleefdheid staat voorop op en naast het voetbalveld. Daarom geeft men de trainer(s), afgevaardigden en vanaf nu ook medespelers en medewerkers steeds een hand bij aankomst. Voor en na de wedstrijd doet men hetzelfde met de scheids en tegenstrevers (spelers + trainer).
 2. Voor de wedstrijden wordt gevraagd (door het bestuur) dat iedereen in KVC-outfit toekomt. D.w.z. in het trainingspak van KVC.
 3. Bij slechte weersomstandigheden wordt iedereen verplicht zijn kleding aan te passen (lange broek, trainingsvest, muts, handschoenen,.). Zo loop je minder risico op ziektes of blessures.
 4. Na de training wordt het veld gezamenlijk opgeruimd! We kunnen pas naar binnen indien het veld aan de kant is. Dit gaat natuurlijk vlotter in groep. Iedere training en wedstrijd worden er spelers aangeduid die verantwoordelijk zijn voor het materiaal en het opruimen van de kleedkamer.
 5. Aan alle ouders: Het hoofdbestuur van KVC vindt opleiding van de jeugdspelers uiterst belangrijk; dit is bovengeschikt aan het resultaat van de competitie. Op deze manier ontwikkelen we individueel technisch sterke spelers.

 

Tevens vragen wij aan elke speler het fairplay-charter te respecteren:

De 8 principes van respect = FAIRPLAY  (bron website KBVB)

 1. Respect voor de spelregels
 2. Respect voor de scheidsrechters en de officials
 3. Respect voor je eigen club
 4. Respect voor de tegenstrever
 5. Respect voor je medemaats
 6. Respect voor alle collega voetballers
 7. Respect voor de supporters van andere ploegen
 8. Respect voor jezelf, zeg nee tegen alcohol, roken en drugs