Ketfootplus is een voetbalploeg voor kinderen met een beperking die in een gewone voetbalploeg moeilijk kunnen functioneren om welke reden dan ook. Ze worden opgevangen in een speciale ploeg en worden op hun niveau en tempo balgewenning aangeleerd. De werking van Ketfootplus is gestart in januari 2006 met een 6-tal kinderen via maandelijkse training. Sedert september 2006 wordt om de twee weken een training aangeboden. De groep is aangegroeid tot een 20-tal kinderen varierend van de leeftijd van 7 tot 16 jaar.

De organisatie ligt in handen van het jeugdbestuur van KVC-Wingene. Er zijn per training 6 begeleiders aanwezig om met de kinderen te werken. De jongeren worden per leeftijd en /of niveau in 3 groepen verdeeld. Tijdens de winterperiode wordt gebruik gemaakt van de sporthal. In het voor- en najaar wordt er buiten getraind.

De kinderen zijn opgenomen in een "gewone" voetbalfamilie. Ze dragen dezelfde training, spelen op hetzelfde veld, krijgen aandacht tijdens de gewone tornooien, enz... Ze horen er bij. Dat stimuleert hun zelfvertrouwen en creeert kansen tot een betere zelfontplooiing. Ze worden tevens door deze werking uit hun sociaal isolement gehaald want de keuze aan buitenschoolse sportactiviteiten is voor velen nihil. Voor de ouders is het een gelegenheid om met lotgenoten in contact te komen.

Er wordt een paar keer per seizoen gespeeld tegen gelijkaardige ploegjes. Zo is er een mooie samenwerking ontstaan met het bestuur van Club Brugge die in navolging van KVC ook een ploegje opgestart hebben. Er zijn contacten met een ploegje uit Houthulst van de Balbalschool en recent met KSV Roeselare.

Wilt u meer info ontvangen of hebt u nog vragen ?

De mensen die interesse of vragen hebben in verband met Ketfootplus kunnen contact met Marc nemen via:

Bekijk ook zeker eens de website op: www.ketfootplus.be! en de facebookpagina: http://www.facebook.com/#!/Ketfootplus

Naar aanleiding van het 10 jarig bestaan in september 2016 verscheen een uitgebreid interview met de bezielers van deze toffe bende op onze site.

U kan het volledige artikel nalezen via deze link: http://www.kvcwingene.be/nieuws/ketfootplus-exact-10-jaar-bezig-speelt-komende-zaterdag-met-3-ploegen-thuis-tegen-wortegem 

Ketfootplus wordt gesteund door Sport Vlaanderen