Afgelopen zondag was er ondertussen al het de 4e Bedrijven Contact Moment. Met meer dan 150 deelnemers terug een topeditie. Na een uitgebreide receptie was het tijd om plaats te nemen in zaal de Tuimelaar. KVC had noch kosten en moeite gespaard, prachtig gedekte tafels en een dito verlichting maakten van de eerder kille en donkere zaal een sfeervol geheel.

Dit keer stond ons bestuur zelf aan het fornuis. Onder aanvoering van o.a. bestuursleden Cris Bonte, Xavier Deschilder en tal van medewerkers werden de gasten verwend met een perfect gegaarde côte-a-los met bijhorende groentjes en frietjes.

Kort voor aanvang van de wedstrijd werd ons nieuw digitaal scorebord, een unicum in provinciaal voetbal, officieel voorgesteld door onze voorzitter, Koen Vande Walle. Dit dankzij de steun van een 5-tal sponsors en de technische bijstand van de firma Bright Board (bekend van de LED boarding in KAA GENT en Zulte Waregem), DLC uit Wingene en de firma Ikoon (eveneens uit Wingene). Een uitgebreid artikel over ons led-scorebord volgt binnenkort op deze site.

Bij de aftrap werden er ook een aantal wedstrijdballen geschonken. Bij deze een hartelijke dank aan Studiebureau Verhaeghe uit Loppem, pleisterwerken Quataert uit De Haan, Traiteur Sergeant, de Vrienden van de Fazant en Emex interior uit Meulebeke en Knokke!

Klokslag 14u30 was het tijd voor voetbal. Meulebeke, de afgelopen 2 wedstrijden goed voor een 6 op 6, had vooraf via hun site aangekondigd dat er een mogelijke stunt in de maak was.

Niets was minder waar. KVC snedig gestart, nam onmiddellijk de touwtjes in handen. Na enkele kansen was het in minuut 15 bingo. 1-0 na een door Benjamin Bonte rechtstreekse getrapte hoekschop. In minuut 34 maakt Jitser De Deyne zijn 2e van het seizoen, wederom op hoekschop. Amper terug gestart weeral prijs. Bonte toont nogmaals zijn schitterende traptechniek. Een vanop links gegeven directe vrije trap belandt via de daklat in doel.

We gaan de rust in met een knappe 3-0 voorsprong.

Na de obligatoire koffie steekt Meulebeke voor de eerste keer de neus aan het venster. Christiaens zorgt voor de 3-1. In minuut 60 volgt er een gemeten voorzet van de nimmer aflatende Van Damme, goaltjesdief Arys staat op de juiste plaats en zorgt, via het hoofd, voor de 4-1. Minuut ’73 terug goal voor Meulebeke. Vandersteene maakt op knappe wijze zijn eerste doelpunt van het seizoen.

De rest van de wedstrijd heeft KVC het hoogste woord. Na de zoveelste aanslag op Aaron Bruning nog een opstootje. Arys krijgt in de slotminuut nog zijn applausvervanging.

Het uitgebreide beeldverslag van de wedstrijd kan je bekijken via volgende link:

Na de eerder ongelukkige nederlaag vorige week knoopt KVC terug aan met een overwinning. Volgende zaterdag, 6 februari, zijn we op bezoek bij de huidige nummer 1, tabaksploeg Wervik. Met nog 27 te verdienen punten zijn we nog steeds in de running voor een rechtstreeks ticket naar 4e Nationale. Supporters op post!