Benieuwd zoals we altijd zijn nam onze redactie kort na de examenperiode contact op met de beloftevolle Lukas Mispelaere. De rechtsvoetige doelman sluit komend seizoen aan bij de eerste ploeg. Met zijn 1m82 en 72 kg alvast een imposante verschijning, de student plantenkunde wordt in oktober pas 17!

Dag Lukas, vertel eens…

Keeper zijn zit een beetje in de familie, opa was destijds aan de slag bij Moorsele en Wevelgem. Ook mijn neef staat in doel. Na een korte periode bij Lauwe en KV Kortrijk heb ik mijn jeugdopleiding genoten bij Wevelgem City. Dit seizoen speelde ik hoofdzakelijk bij de U17 maar ik werd ook enkele malen geselecteerd voor de beloften en zelfs 1 keer voor de 2e ploeg.

Onlangs kreeg ik de kans om te testen bij KVC. Blijkbaar met succes want voor volgend seizoen word ik er de 3e keeper. Ik ben blij met mijn overstap, ik kom terecht bij een ploeg die telkens de top ambieert. Het trainerskorps is heel ervaren en ik heb heel veel vertrouwen in keepertrainer Jurgen. Op veel speelminuten reken ik nog niet, bedoeling is om de ene week mee te spelen met de beloften en de andere week op vrijdag mee te trainen met de A-kern. Telkens paraat staan is dus de boodschap!

Kort na ons gesprek namen we ook even polshoogte bij Jurgen Defever…

Lukas liet ons heel goede dingen zien. Qua techniek zit hij boven het gemiddelde en hij heeft een uitstekende mentaliteit. Ik beschouw hem niet als een ruwe bolster maar eerder als een nog ongeslepen diamant. Zijn pluspunten zijn reactiesnelheid, positiespel en explosiviteit. Rekening houdende met zijn leeftijd kunnen we nog veel bijschaven en zullen we hem uiteraard goed omkaderen. Het opleiden van talentvolle jeugd past in de visie van onze club. Volgens mij een speler waar we nog van zullen horen!

#veelsuccesentotbinnenkort

Redactie KVC

 

Reacties