Dit weekend werd de competitie terug op gang gefloten. Onze beloften hadden vorige vrijdagavond het bezoek van Oostkamp terwijl onze fanion zondag Zwevegem op bezoek had. Na een eerder bizarre wedstrijd van de beloften nam de redactie van KVC contact op met Andy Colpaert, trainer van de beloften en onze T2.

Vrijdag kon je beroep doen op de uit blessure komende Van Damme en Hariti, een vlotte zege tegen Oostkamp?

Kort voor rust komen we 2-0 voor. Jens (Van Damme) scoort de 1-0 na slecht wegwerken van de bezoekende doelman. Kort daarna wordt de 2-0 gescoord door Aaron Deruddere. Het 3e doelpunt gescoord in de aanvangsminuten van de 2e helft, wederom Jens, komt er na hoekschop van Arnou. Match gespeeld.

Tevreden van de wedstrijd?

Het was een eerder rare wedstrijd, dankzij een vervangscheids en een defecte lichtinstallatie. De 2e helft hebben we het vervolg van de wedstrijd op ons 2e veld moeten verder zetten. In de voorbereiding hebben we geëxperimenteerd met verschillende spelers,automatismen zitten er nog onvoldoende in, volgens mij kan het zeker nog een stuk beter.

Dit jaar een resem onbekende ploegen, wellicht moeilijk om beter te doen dan afgelopen seizoen?

Moeilijk om te zeggen, vorig jaar was het een competitie met amper 8 ploegen. Na 7 matchen probeerde iedere ploeg ons de loef af te steken. Dit jaar denk ik dat we in een sterkere reeks zitten met o.a. Blankenberge, De Ruyter en Varsenare.

Zondagmiddag was de match van de eerste ploeg. Na een eerdere moeizame eerste helft, na 19 minuten een rode kaart, daarna een prima 2e helft?

Zwevegem is voor ons altijd een moeilijke ploeg, vooral thuis. Sowieso is de eerste wedstrijd van het seizoen altijd lastig. De rode kaart van Demaitre was wellicht terecht , ondanks Ollie niet de intentie had om de tegenspeler te kwetsen. Met het punt zijn we desondanks tevreden, alhoewel we steeds hebben proberen te voetballen en in de tweede helft meer balbezit hadden. James (Lahousse) kopt net over en Hristo (Arys), de beste kans van de wedstrijd, strandt op de paal.

Dit seizoen ben je begonnen aan je 3e jaar bij KVC?

Bij KVC voel ik me goed. Zelf heb ik er als speler 5 jaar gespeeld. KVC is ondertussen een deel van mijn leven geworden, de sfeer is goed en ik heb er veel goede contacten. Het is tof om er met de beloften te werken.

Voor mij kom je over als de no-nonsense-man, wat denk je zelf hierover?

Langs de kant ben ik altijd rustig, in de kleedkamer daarentegen kan het er soms luid aan toegaan [glimlach].

Komende zondag is er de match tegen Racing Waregem, terug uit vierde, een waardemeter?

Misschien wel, Racing komt uit bevordering en is een stevige ploeg. Als we onze ambitie willen hoog houden dienen dergelijke matchen te worden gewonnen. Zeker na ons gelijkspel van afgelopen zondag.

Zondag winnen zou ons een boost geven. De match daarna wacht ons Rumbeke.

Belangrijk is om bij iedere match te vertrekken vanuit een goede organisatie. Ik win liever 7 keer 1-0 dan 1 keer 7-0 [glimlach].

KVC wordt in diverse media omschreven als de torenhoge favoriet in 1e provinciale?

De vertrekkers van vorig seizoen werden goed vervangen. De kern is kwalitatief versterkt, ook in de breedte. Maar dit geeft nog altijd geen garantie tot succes. Laat ons eerst maar zondag winnen zodat we mee zijn met de trein. Voetbal is nog altijd onvoorspelbaar.

Volgens mij zijn er dit seizoen geen zwakke broertjes.

Colpy, bedankt voor dit openhartig interview. De redactie van KVC wenst je veel succes toe dit seizoen!