Op ons terug drukbezochte indoortornooi was Arthur een meer dan opgemerkt figuur. Op woensdag voetbalde hij er de pannen van het dak. Op donderdag leidde hij, onder het goedkeurend oog van scheidsrechterscoach Filip Vermeire, de jeugdwedstrijden op een kordate maar vooral voortreffelijke wijze. Na een hartelijke kennismaking tijdens het tornooi nam onze redactie kort na de feestdagen contact op met de 21 jarige Markenaar voor een interview in onze gezellige kantine.

 

Dag Arthur, bedankt om naar Wingene te komen. Stel jezelf even kort voor.

Zelf kom ik uit een groot gezin. Mijn zus is 10 jaar ouder en ik heb nog 2 broers van 29 en 26 jaar oud. Ik volgde in de Groene Poort in Brugge de opleiding van bakker. Dit jaar volg ik de opleiding chocolatier en ijsbereidingen in Syntra West. Op woensdag en vrijdag heb ik mijn stage bij een traiteurszaak in Moeskroen waar ik ook mijn vakantiejob doe. Ik heb sinds 6 maanden een vriendin, Liselotte.

 

Ondertussen vertoef je hier al een vijftal jaar, vertel…

Ik startte mijn voetbalcarrière bij de G-ploeg van Harelbeke. Mijn vriend Maarten kwam naar Ketfootplus. Ik hoorde van hem dat het hier zo tof is, het jaar nadien maakte ik ook de overstap. Een goede beslissing als je het mij vraagt. De trainers zijn top en de sfeer is hier heel goed.

Naast het voetbal ben je ook scheidsrechter bij de jeugd?

Ik las destijds op de site van KV Kortrijk dat ze op zoek waren naar refs. Mama stond er eerst was sceptisch tegenover. Ik volgde er de opleiding en deed mijn examens. Ondertussen ben ik daar al 2 jaar scheidsrechter. Op een herdenkingsmatch voor trainer Peter leidde ik hier de match in goede banen. Trainer en scheidsrechter Koen Vandoorn merkte me toen op en introduceerde me bij Filip Vermeire. Dit seizoen leid ik hier ook af en toe enkele wedstrijden. Het hoogste dat ik momenteel deed was de U10.

Zelf ben je een fervente supporter van KVK, de enige binnen Ketfootplus?

Er wordt daar wel af en toe eens mee gelachen in de kleedkamer. Het overgrote deel is voor Club Brugge, maar er zijn ook 2 voor Anderlecht. Al bij al valt het dus wel mee en kon het slechter ;-)

De sfeer binnen de groep is fantastisch en ik heb hier echte vrienden gemaakt. Onlangs zijn we met enkele naar het optreden van Like Mike en Dimitri Vegas geweest. Straks gaan we met de spelers van mijn leeftijd bowlen. In weekends wanneer we niet hoeven te trainen zitten we vaak samen bij iemand thuis, we hebben een hechte groep.

Zelf probeer ik geen enkele thuismatch van KV Kortrijk te missen, vroeger had ik een abonnement. Als referee kan je naar iedere voetbalmatch gratis gaan kijken, een voordeel.

Nu je scheidrechter bent kijk je anders naar voetbal op tv of in het stadium?

Toch wel. Ik probeer telkens de fouten te zien. Op het allerhoogste niveau is het niet eenvoudig, in een fractie van een seconde moet je vaak een moeilijke beslissing nemen. De druk is enorm hoog en er zijn heel wat camera’s op het spel gericht. Op tv tonen ze iedere dubieuze fase meerdere keren en vanuit verschillende standpunten. De komst van de videoref doet er volgens mij ook niet echt goed aan en zet wellicht extra druk op de scheids. Iedereen maakt af en toe wel eens een foutje, ik ook, maar dit mag geen invloed hebben op je verdere beslissingen tijdens de match.

Wie zijn je grote voorbeelden?

Dit seizoen zijn er in de eerste klasse heel wat nieuwe scheidsrechters. De meeste ken ik nog niet bij naam maar Bart Vertenten vind ik echt goed. Ook Jordy Vermeire doet het uitstekend en is een voorbeeld voor jonge refs. Ik leid graag wedstrijden en doe telkens mijn uiterste best. Voorlopig hou ik het bij de jeugd en ik zie later wat de toekomst brengt en hoe hoog ik uiteindelijk raak.

 

Terug van weggeweest, de keuzevragen!!! Je kan 1 keer een joker inzetten, here we go…

Frietjes van de frituur of de keuken van mama: de keuken van mama

Club Brugge of Anderlecht: Club Brugge

Trainer Henk of trainer Koen: na wat ongemakkelijk draaien op zijn stoel, JOKER!!!

Voetballen of scheidrechter, de joker werd al gebruikt… : na heel lang aarzelen, voetballen

 

Bedankt Arthur voor de toffe babbel, het was leuk om je te leren kennen en tot heel binnenkort!

Heel graag gedaan! Graag wil ik nog mijn ouders, zus en broers bedanken, en last but not least alle trainers en begeleiders van Ketfootplus!

#RedactieKVC

#eenverstandigekerel #chapeau

Reacties