Als redactie is het dikwijls heel eenvoudig om spelers bereid te vinden voor een interview. Sommige spelers zijn echter eerder bedeesd en bewijzen zich liever op het veld. Zo is een van de (vele) smaakmakers van het moment bij KVC, onze nummer 21 Benjamin Bonte. Ondanks ons aandringen hield de, door zijn medespelers omschreven als geniale speler met gave traptechniek, middenvelder de voorbije weken de boot af.

Kort voor de belangrijke match tegen Racing Waregem zetten we het op een wedden. Mits een doelpunt en de overwinning van KVC was Benjamin bereid ons alsnog een interview toe te staan.

De match tegen Waregem, ondanks de afwezigheid van goaltjesdief Arys, werd overtuigend gewonnen met 6 tegen 2. Het eerste doelpunt van de pas 22-jarige kwam op penalty, enkele minuten er na terug scorend via een onvervalste veldgoal.

Belofte maakt schuld, en zo nam onze redactie deze week contact op met Benja voor het ultieme interview!

 

Benjamin, schets eens je loopbaan als voetballer?

Als 5-jarige begon ik bij KV Kortrijk. Als 16-jarige mocht ik aantreden bij de beloftenploeg waar ik tot mijn 21 jaar heb gespeeld. Als youngster heb ik enkele oefenwedstrijden meegedaan bij de A-kern. Vorig seizoen heb ik in 4e Nationale gespeeld bij Boezinge.

 

Vorig seizoen bij Boezinge een jaar vechten tegen de degradatie, dit jaar een verademing?

Inderdaad, dit seizoen spelen we, ondanks onze mindere start, heel sterk. Ondanks de goede sfeer bij Boezinge is het mentaal een stuk beter voor me. Momenteel is het geen enkel probleem om me op te laden om terug te gaan trainen of match te spelen.

 

Met ondertussen 5 goals in het kampioenschap en 3 in de beker ben je aardig aan kanon. Heel wat van die goals waren op vrije trap. Eén van je handelsmerken?

Mijn traptechniek was altijd één van mijn sterke punten, dit jaar is het niet echt anders. Wanneer ik in de basis sta zijn de onrechtstreekse vrije trappen doorgaans voor mij. Bij de rechtstreekse is er onder trainer Para geen echte rangorde. Wanneer ik goed in de match zit en de bal voor mij op een goede plaats ligt dan ga ik er voor.

 

Hoe bevalt je overstap naar KVC?

Voor mijn overstap naar Boezinge werd ik al gecontacteerd door onze T1, toen leek me de verplaatsing te ver. Op het einde van vorig seizoen trok Para terug aan mijn mouw.

Van de overstap heb ik zeker geen spijt. Het is een leuke ploeg, een correcte en enthousiaste voorzitter en bestuur. De supporters zijn geweldig en we spelen in een goede accommodatie.

Het trainerskorps en de volledige entourage kennen de klappen van de zweep, de trainingen zijn uitgebalanceerd.

Medespeler Kenneth Fournier ken ik al van mijn 5e, ook met Olivier Demaitre heb ik vroeger al gespeeld. Aaron Bruning en spits Jens Van Damme zijn mijn partners in crime maar het volledige team vormt een hechte ploeg.

 

Zaterdag op bezoek bij Rumbeke, een moeilijke match?

De 1-1 in de heenmatch leert ons dat Rumbeke steeds een moeilijke tegenstander is. Individueel zijn ze sterk, met kleppers als een Vandendriessche en Delaere in de ploeg. Het is een team waar je nooit mee gedaan hebt. Maar wij zitten in een positief elan, laat ons de lijn doortrekken.

 

Naast een goede gezondheid, wat mogen we je nog toewensen voor 2016?

Net voor het seizoen ben ik geveld geweest door klierkoorts, vandaar het feit dat ik maar de laatste 6 wedstrijden volledig op dreef ben. Verder hoop ik dat we met KVC nog een goed seizoen hebben met veel overwinningen.

Ondanks onze 3e plaats en de voorlopige 1e plaats in het 2eperiodekampioenschap doe ik geen grote uitspraken, iedere match moet gewonnen worden. Een nederlaag is niet het einde, blijven verder werken is de boodschap.

Hopelijk laten de andere topploegen ook punten liggen of belanden ze in een mindere periode.

 

Bedankt Benjamin voor dit openhartig interview! De redactie van KVC wenst je nog veel succes toe in je verdere carriere.

 

Redactie KVC,

#ForzaKVC

Reacties