De vooraf als moeilijk aangekondigde verplaatsing naar Wielsbeke eindigde op een droge 0-3. Zoals onze captain James, eindelijk terug na blessureleed, omschreef: een door de duivel gedreven Christophe Pype kroonde zich, dankzij 3 treffers, tot de ultieme matchwinnaar!

Daags na de knappe overwinning nam onze letterlijk en figuurlijk bescheiden redactie even contact op met de eerder schuchtere speler. Niks was minder waar, het vooraf geplande 15 minuten interview mondde uit in een lang maar heel aangenaam gesprek over voetbal en zo veel meer met onze aanvaller, een ware spraakwaterval. De zelfstandige landmeter maakte eerder bij o.a. Vlamertinge, Harelbeke, Oostnieuwkerke en Rumbeke het mooie weer.

Onze match kon echt niet beter starten. Na amper 8 minuten omspeelt Aaron Bruning op rechts 3 man en zet knap voor. In de volley scoor ik mijn eerste van de middag. Kort daarna terug een goede kans van Aaron maar deze strandt op de paal. Na een misverstand in de defensie bij Wielsbeke kom ik alleen voor de goal en maak ik mijn 2e van de middag. Na de rust probeert Wielsbeke wat hoger druk te zetten maar komen we nooit echt in gevaar. Net voor affluiten kom ik terug alleen voor doel, ondanks mijn gekraakt schot gaat de bal er toch vlot in. Drie keer scoren in 1 wedstrijd is uiteraard goed voor het vertrouwen.

Na 13 speeldagen je 2e selectie in het startelftal?

Vooraf het seizoen had ik gedacht om iedere match te kunnen spelen. Maar als je ziet wie hier allemaal rondloopt en de grootte van de kern dan weet je het wel… Ondanks de concurrentie hebben we een schitterende groep en is de sfeer naast het veld ook top.  Persoonlijk vind ik dit heel belangrijk, in moeilijke matchen gaan we telkens voor elkaar door het vuur.

Gelukkig heb ik wedstrijdritme kunnen opdoen met invalbeurten bij de fanion en enkele matchen met de beloftenploeg. Door de spijtige hoofdblessure van Jitser kon ik 3 weken terug op Damme al na 12’ invallen. De voorbije 2 weken stond ik telkens in de basiself. Hopelijk heb ik afgelopen zondag onze T1 kunnen overtuigen van mijn kwaliteiten! [grijns]

Stilaan begint de match tegen onze buren het gespreksonderwerp van de dag te worden?

Het niveau in 1e is er sterk op vooruit gegaan. Komende zondag krijgen we het bezoek van Westkapelle die Oostduinkerke de 2e nederlaag van het seizoen aansmeerde. Daarna volgt Adinkerke, door de perikelen van eind vorig seizoen, een eerder gehavende ploeg. Maar iedere match moet gespeeld worden.

De verplaatsing naar Zwevezele zal uiteraard een duel op het scherpst van de snee zijn tussen, volgens mij, 2 verschillende ploegen. Onze buren hebben zeker meer individueel talent. Wij daarentegen spelen vanuit een goede organisatie en in blok, het handelsmerk van trainer Paravizinni. Het resultaat van deze topper is allesbehalve bepalend. Met daarna nog 14 matchen voor de boeg is alles nog mogelijk.

#redactieKVC

#succesChristophe!

Reacties