Afgelopen zaterdag zette nieuwkomer Matthias Van Keirsbulck zijn krabbel onder zijn contract voor volgend seizoen. De laatste jaarsstudent Hantal in de richting BEM ( Business management & entrepreneurship) komt uit Beveren en is onlangs 23 geworden. Reden genoeg voor onze redactie om de quasi tweevoetige verdediger even aan de tand te voelen.

Matthias, stel jezelf even kort voor?

Mijn jeugdopleiding ben ik gestart bij Dosko Beveren. Op mijn 14e ben ik naar KSV Roeselare getrokken. De afgelopen jaren speelde ik daar bij de beloften. Mijn favoriete positie is centraal achterin maar in uiterste noodgevallen kan ik ook op de 6 of 8 spelen.

Waarom koos je voor KVC?

Ondanks de concrete interesse van enkele ploegen heb ik zonder enige twijfel gekozen voor Wingene. Dankzij een uitvoerig gesprek met Para weet ik welke richting mijn nieuwe coach met me uit wil. Wingene was ook veruit de meest sportief ambitieuze club met een heel moderne accommodatie. Ik ben er zeker van dat KVC, net als huidige seizoen, volgend jaar volop terug zal meedingen voor de prijzen.

Een volledige stap in het onbekende is het niet, met Kenny Heytens en Olivier Demaitre kom ik terug in contact met enkele teamgenoten van destijds bij Roeselare.

 

De redactie had begin deze week, naar aanleiding van het transfernieuws, ook even telefonisch contact met onze T1...

Para, tevreden met de versterking?

Met Matthias hebben we er een goed uitvoetballende verdediger met gestalte bij. Ik ben overtuigd van zijn kwaliteiten en weet dat Matthias goed in onze groep zal liggen.

De basis voor volgend seizoen is terug gelegd?

Alhoewel de contractbesprekingen nog volop bezig zijn heeft quasi de volledige kern ondertussen terug hun ja-woord gegeven. Ook onze jongeren uit de A-kern blijven, voor sommigen is dit volgend seizoen al hun derde jaar. Sowieso komt talent vroeg of eerder laat bovendrijven. Onze talrijke talentrijke jeugd is de investering naar de toekomst toe.

De concurrentie volgend seizoen zal terug groot zijn, maar dit houdt de kern scherp. Dankzij een 5tal versterkingen zijn we, volgens mij, in staat om minstens even goed te doen als huidig seizoen.

Met de verliesmatch op Wervik is de titeldroom opengespat?

Met nog 6 matchen voor de boeg en amper 4 punten op Waregem is plaats 2 nog binnen handbereik.  Dankzij de 2e periodetitel zijn we al verzekerd van deelname aan de eindronde. Samen met mijn technische staf zullen we er alles aan doen om onze ploeg klaar te stomen en telkens scherp voor de dag te brengen. De ambitie om volgend seizoen aan te treden in 4e Nationale is nog steeds groot. Afspraak binnen enkele weken!

 

Bedankt Matthias en Para voor de toffe babbel!

Redactie KVC

#WelkomMatthias!

 

Komende zondag heeft onze fanion om 15u het bezoek van de actuele nummer 15 uit de stand, Luingnois. Voor de Henegouwse ploeg is ieder punt belangrijk in de strijd tegen degradatie.

Onze stadiumomroeper zal alvast zijn beste Frans mogen bovenhalen, supporters op post!

Reacties