Afgelopen zaterdag was er de derby tegen Groene Leeuwen Ruiselede. Vooraf aangekondigd als een topper tegen een tegenstander met 9 punten uit 4 wedstrijden.

Onder een aangenaam zomerzonnetje een snedige start van onze jeugdige fanions. De eerste 30 minuten is KVC heer en meester met mooi combinatievoetbal op de grasmat en de nodige kansen. Na amper een kwartier spelen een eerder licht toegekende strafschop voor onze youngsters, feilloos omgezet door Van Cauwenberghe. In het slotkwartier van de eerste helft komt Ruiselede alsnog de neus aan het venster steken. Verder dan een vrije schop, prima gepareerd door onze goalie, en een listig hakje eerste paal geen uitgespeelde kansen voor onze tegenstander.

De tweede helft terug hetzelfde spelbeeld, verzorgd spel met vloeiende combinaties. Minuut 68 terug strafschop, deze keer beheerst omgezet door de net ingevallen Alexis De Weirt, terug uit blessure.

Kort voor affluiten de eerredder voor Ruiselede maar onze fanion komt niet meer in problemen. Dankzij deze 3e overwinning op rij schuiven we op naar een gedeelde 4e plaats.

 

Komende woensdag staat er terug een derby op de agenda. Om 20u krijgen we het bezoek van KFC Sint-Joris Sportief. De lattenklievers, een te duchten ploeg met veel ervaring, staan momenteel onder hun waarde gerangschikt op een 14e plaats.Onze tegenstander verloor afgelopen weekend hun wedstrijd tegen buurgenoot VVC Beernem.en zullen wellicht gebrand zijn om met de scalp van KVC huiswaarts te trekken.

 

Supporters op post!

#RedactieKVC

Reacties