Gemakkelijke matchen in eerste provinciale bestaan blijkbaar, op papier, niet meer. Afgelopen zondag was er het bezoek van Westkapelle. De kustploeg stond voor aanvang van de match op amper 5 punten van onze fanion en kon eerder al concurrent Zwevezele in bedwang houden met een 2-2 eindscore. Twee weken terug nam diezelfde kustploeg de scalp van één van de andere favorieten, Oostduinkerke, dit met een knappe 1-0.

Na affluiten en de obligatoire minuut stilte voor de 19 overleden spelers van Chapecoense, deze keer geen sprake van een studieronde. KVC nam direct het heft in handen. Na amper 6 min een dot van een kans voor Olivier Demaitre. Daarna nog enkele grote  kansen via Christophe Pype en Marko Petrovic, maar telkens stond de paal in de weg. Minuut 58 een klein misverstand in de defensie van KVC, 0-1. In een dolle 8 minuten scoort Vandenheede 2 keer, telkens op assist van de man in vorm, Christophe Pype. Jordan Desmet zette het orgelpunt na een knappe individuele actie. 3-1, match gespeeld.

Daags na de belangrijke overwinning nam de redactie contact op met Denzel Van Fleteren. De torenhoge verdediger was de afgelopen 3 seizoenen kapitein bij Westhoek in 4e. Daarvoor speelde hij 4 seizoenen bij 3e Nationale Waregem, zijn jeugdopleiding genoot hij bij Zulte Waregem.

We zijn enorm goed gestart aan de wedstrijd. Aan de rust moesten we zeker voor hebben gestaan. Door een misverstandje in onze defensie komen we na rust evenwel achter. Kort heeft de voorsprong van Westkapelle echter niet geduurd.

Met amper 8 tegendoelpunten staan we op plaats 2 en maken we 6 doelpunten in 2 wedstrijden?

Met 11 nieuwkomers was het voor velen wat aanpassen. Ondertussen heeft iedereen het systeem van Para onder de knie. De bal blijft telkens in de ploeg, de aanvallers moeten ook werken, spelers zijn rustig aan de bal, indien geen directe oplossing wordt de bal even achteruit gespeeld of is er een flankwissel. Onze verdediging staat op punt, doelman Vonck is sterk bezig.

Aanvaller Christophe Pype is in de vorm van zijn leven, ook Jordan Desmedt zit in een goede flow. Beiden zijn van goudwaarde voor de ploeg.

Binnenkort de clash tegen Zwevezele, zal onze T1 in functie van de tegenspeler zijn tactiek wijzigen?

Komend weekend is er nog de match tegen Adinkerke. Laat ons deze eerst tot een goed eind brengen. Mits winst gaan we met vol vertrouwen op bezoek bij onze buren. T1 Para is onze stuurman, volgens mij gaat hij het systeem niet omdraaien. Uitgaan van eigen sterkte, in blok spelen en rust aan de bal… . Maar nogmaals, eerst Adinkerke bekampen en dan zien we wel.

Bij KVC zit ik goed, KVC is een ploeg die op korte termijn zeker klaar is voor de hogere reeksen!