Afgelopen zondag zette KVC op het veld van Wetteren, zichzelf via hun social media uitroepend als de grote titelkandidaat, een 1-0 achterstand in een dolle 5 minuten om in een 1-3 overwinning. Dit na doelpunten van Jens Hoornaert, Jeremy Brogniez en captain James Lahousse. Daags na de driepunter nam onze redactie contact op met één van onze nieuwkomers, doelman Dimitri Verhulst. De 34 jarige logistiek medewerker van teamswear.be, al 7 jaar meer dan gelukkig gehuwd met Hanne en fiere papa van Renée en Julienne, kent met een indrukwekkende staat van dienst ondertussen de klappen van de voetbalzweep op het hoogste niveau.

Dag Dimi, stel je even kort voor.

Mijn eerste voetbalpassen zette ik bij de ploeg van mijn thuisgemeente, Oostrozebeke. Eerst was ik veldspeler, pas bij de kadetten werd ik doelman. Nadien verkaste ik naar Meulebeke en vervolgens naar KSV Waregem, het huidige Zulte-Waregem. Op het einde van mijn jeugd ging ik naar Ingelmunster waar ik op mijn 17e mijn eerste speelminuten maakte in 2e klasse. Ik verbleef daar tot aan de fusie met Harelbeke (nvdr het toenmalige Sport West). Nadien speelde ik, onder leiding van Rudi Verkempinck, 3 jaar bij tweede nationaler Waasland. Daarna stond ik 3 jaar bij tweedeklasser Roeselare tussen de palen. Mijn voetbalcarriere zette ik verder bij Winkel sport. Na 3 seizoenen dienst trad ik vorig jaar aan bij OMS Ingelmunster. Ik beleefde daar een fantastisch seizoen die uiteindelijk werd bekroond met de titel. Zoals iedereen wellicht wel weet kwam er toen de spraakmakende fusie tussen Ingelmunster en Izegem, Mandel United. Van 2 ploegen moest er 1 gemaakt worden. Zelf wilde ik de concurrentie aangaan maar het nieuwe bestuur had een andere visie… er was maar plaats voor één nummer 1 en een doublure.

Eerder laat kwam coach Angelo dan aankloppen. Ik kende Wingene als ploeg die telkens meestreed in 1e provinciale. De promotie naar 3e trok me over de streep maar ook het feit dat het team al uit heel wat ervaren spelers bestond en de technische staf voor dit seizoen een resem kleppers wist te strikken om een ticketje heen en terug te vermijden. Tijdens de eerste training stelde ik meteen vast dat we een sterke en brede kern hebben. In de competitie hebben we alvast onze start niet gemist. Op mijn 34e ben ik nog razend ambitieus en ben ik heel tevreden van mijn overstap.

De match afgelopen zondag was er eerder een met 2 gezichten, hebben jullie de eerste helft te veel respect getoond?

Dat denk ik niet. De eerste helft thuis tegen Lede verliep ook wat stroef. We hebben een betrekkelijk nieuwe ploeg, heel wat nieuwe spelers in te passen en moeten dus nog wat ingespeeld raken op elkaar. Wetteren, vorig seizoen 2e  geëindigd met 62 punten, startte sterk maar wij konden beter. Na de 1-0 werden we wakker geschud. In een dolle 5 minuten scoren we 3 keer. Een in de eerste helft eerder onzichtbare Brogniez brengt met één van zijn klasseflitsen Jens alleen voor doel die heel beheerst afwerkt. Kort daarna zet Jeremy de thuisgoalie met een listig lobballetje in de wind. Onze boomlange kapitein zet de kers op de taart met een knap kopbaldoelpunt. In dergelijke moeilijke matchen heb je een speler nodig die opstaat en het verschil maakt. Uiteraard kan je niet op één speler teren, als team moeten we het doen. Momenteel is het nog koffiedik kijken maar binnen enkele weken zal duidelijk zijn wie meedingt voor de titel. In de belangrijke matchen zullen 8, 9 of misschien wel 10 spelers top moeten zijn om de overwinning binnen te rijven.

Net als tegen Lede moest je ook zondag op het einde nog enkele knappe saves uit je mouw schudden?

Daarvoor sta ik er, tijdens de match is mijn grootste taak meevoetballen. Als keeper moet je 90 minuten attent blijven en er staan bij het slotoffensief van de tegenstander. Vorig jaar bij Ingelmunster stond de ploeg heel hoog en moest ik dikwijls de meubelen redden in een 1 tegen 1 situatie. In ons spelsysteem zal het weinig voorkomen dat er een tegenstander opeens los voor doel komt te staan. Afgelopen zondag krijg ik mijn eerste van het seizoen tegen, een eerder ongelukkig doelpunt waar ook een beetje geluk mee gemoeid was. Onze  3-mans defensie staat er. Captain James is van goudwaarde, ervaring troef, sterke coaching, gedreven en mede door zijn gestalte heel kopbalvaardig. Over de kwaliteiten van Denzel Van Fleteren moet je me niet meer overtuigen. Hij is knap gestart en speelt telkens zijn match. Gianni Van Landschoot kende ik vooraf niet. Een talentrijke maar eerder sobere speler met zijn snelheid als sterkste troef.

Ondertussen is het 2e seizoen van spitsbroeders gestart. Zelf speelde je jarenlang in 2e klasse, als we de serie mogen geloven dan heb je een decadente periode achter de rug?

Neen [grijns], het was eerder rustig. In mijn periode bij Ingelmunster was ik nog student. Vele van de spelers in 2e leven van hun job als voetballer, maar zelf ben ik niet het type om veel stil te zitten en mijn dagen te verdrijven op de Playstation. Tijdens mijn periode bij Waasland waren de trainingen ’s avonds en kon ik hierdoor nog fulltime gaan werken. Mijn vrouw studeerde nog en we woonden in een studio in Gent. Naast trainen en werken zat ik dus hoofdzakelijk in de auto om te pendelen van Gent naar Ingelmunster, van Ingelmunster naar Waasland en dan terug naar Gent. Bij Roeselare waren de trainingen tijdens de dag, hierdoor kon ik maar halftijds gaan werken.

Heb je nog goede raad en tips voor onze spelertjes en jeugdkeepers?

Ja, zoveel mogelijk spelen en trainen, pas zo kan je progressie maken. Zelf had ik, rond mijn 16e, dankzij een 5 tal selecties bij de nationale jeugd het voorrecht om bij topsport voetbal in VILO Meulebeke binnen te raken. Heel wat van de spelers die daar zaten zijn uitgegroeid tot echte toppers, o.a. Glenn Verbauwhede.  ’s Morgens, heel vroeg, vertrok ik met mijn fiets om eerst 2 uur te voetballen. Daarna nog een uur studie om dan pas aan de lessen te beginnen. Na schooltijd waren er de trainingen bij de eerste ploeg van Ingelmunster. Die 2-3 jaar heel intens bezig zijn met mijn favoriete spelletje waren van goudwaarde en gaven wellicht de doorslag om jaren op het 2e hoogste niveau te kunnen spelen.

 

Bedankt Dimi voor de vlotte babbel! Veel succes zaterdag tegen Stekene!

 

#RedactieKVC

#toffepee #manmetervaring

 

Door onze jaarlijkse rommelmarkt, ondertussen editie 15 (!), vindt de match nu zaterdag plaats. Aftrap is om 19u30! Supporters op post!!!

Reacties