In volle aanloop naar de derby van 2019 nam onze redactie, tussen de sneeuwbuien door, contact op met routinier Dimitri Verhulst. Dankzij zijn penaltysave afgelopen zondag één van de uitblinkers!

Zondag hield je KVC in de wedstrijd dankzij die prima parade. Vertel eens je geheim om strafschoppen te pakken….

Dat antwoord moet ik je jammer genoeg schuldig blijven. Zelf kijk ik zo goed als mogelijk naar de speler, zijn aanloop en beslis ik op het laatste moment wat ik ga doen. Een hoek kiezen, zo lang mogelijk blijven staan of wat geluk hebben… sowieso mag een keeper nooit afgerekend worden op het al dan niet pakken van een penalty. In mijn lange carrière heb ik seizoenen gehad waar ik er veel pakte en soms het jaar daar op geen enkele.

Zondag was de staat van het veld slecht, zeker in ons doelgebied de eerste helft. De zone om aan te lopen was een ijspiste, juist daarom heb ik zo lang als mogelijk gewacht. Met een ultieme reflex was ik net genoeg bij de bal en hield ik onze ploeg in de match.

Vele van de jonge spelers zien je al één van de leiders, op het veld sta je dan ook continu te coachen. Volgens mij ben je iemand met een enorm strijdershart en een grote winnaarsmentaliteit.

Ik ben altijd al heel gedreven geweest als speler. Door het feit dat ik al lang bezig ben en op hoger niveau heb gespeeld zie ik dat ook een beetje als mijn plicht die jonge gasten te sturen. Wingene is een mix van ervaren rotten en jonge spelers met enorme kwaliteiten en potentieel. Ik denk dan o.a. aan Jannes, Simon, Jens en Gianni. De jongeren zijn leergierig, luisteren en pikken de raad op. Hoe beter ze het op het veld doen hoe minder werk ik moet opknappen tijdens de match ;-)

Ik ben een geboren winnaar maar kan het na al die jaren al wat beter van me afzetten. Op zondagavond eten we steevast frietjes met de dochters en kom ik echt tot rust.

Al een beslissing genomen voor volgend seizoen?

Neen, dit jaar word ik er 36. Eind vorig seizoen had ik een zware schouderblessure, om terug op mijn vroeger niveau te komen heeft me dit veel bloed, zweet en tranen gekost. Dit seizoen sta ik er terug voor de volle 100% en heb ik amper 1 match niet gespeeld, en dat was dan nog uit voorzorg. Met nog 13 weken voor de boeg heb ik nog wat tijd om na te denken, we zien wel…

De weersomstandigheden deze week strooiden roet in het eten qua voorbereiding. Een groot nadeel voor de topper?

Ik denk het niet, de competitie is al meer dan halfweg. Iedereen staat conditioneel top en op gebied van tactiek weet iedereen al lang wat coach Para op het veld wil. Zelfs zonder voorbereiding zou iedereen scherp staan voor deze belangrijke wedstrijd.

Zwevezele is een ploeg met veel individuele kwaliteiten, spelers die stuk voor stuk in hun eentje een match kunnen beslissen. Maar met ons collectief geheel moeten we zeker niet onder doen. Ook het thuisvoordeel is een troef. Onze betrachting is nu proberen een goede reeks neer te zetten en dan kan het nog leuk worden!!

 

Bedankt Dimi, veel succes zondag!

#ervaringtroef

Komende zondag de derby van het jaar, dankzij heel wat onbaatzuchtige vrijwilligers, bestuur en zelfs onze fanion werd vrijdag tot in de late uurtjes het veld sneeuwvrij gemaakt! 1000x dank!!!

[nvdr: Dank aan juffrouw Lies om dit interview na te lezen en te verbeteren!]

#RedactieKVC

Reacties