Milan speelde 2 seizoenen terug kampioen met de beloften van Cercle en stapte vorig seizoen over naar KVC. De 19-jarige goalie woont in Aartrijke en is samen met zijn Maaike. Door keepertrainer Jurgen wordt hij omschreven als enorm gedreven en leergierig, technisch heel behoorlijk, snel voetenwerk en een heel goeie reflex.

Dag Milan, wat is je drijfveer om bij Wingene te blijven?

Ondanks de interesse van heel wat andere ploegen heb ik echt niet lang moeten twijfelen om bij te tekenen.  Wingene is een meer dan ambitieuze vereniging, in vergelijking met de meeste andere ploegen ligt ons niveau toch een stuk hoger dan de rest. Onze kern dit seizoen is sterk, het merendeel van de spelers heeft hoger gespeeld en heeft bijgevolg een pak ervaring.

De overstap naar 1e provinciale vorig seizoen was, voor mezelf, eerder een stap in het onbekende. Mijn verwachtingen zijn alvast ingelost, de club, entourage, trainerskorps en de keeperstrainer zijn fantastisch.

En ondertussen werk je al een jaar met nummer 1 Kenneth Vonck?

Kenneth is ongeveer 10 jaar ouder dan mij maar is ondertussen een echte vriend geworden. Zelf besef ik dat hij hier de nummer 1 is, hij heeft ervaring troef en is in vergelijking met mezelf nog iets meer balvast. Dankzij zijn ervaring heeft hij ook meer durf. Als jongeling leer ik iedere week bij van hem. Het bewijs is er, 12 maal de 0 kunnen houden, Vonckie is bezig aan een supersterk seizoen!

Heel wat van onze spelers hebben, net als jij, destijds het mooie weer gemaakt bij de belofte ploegen van eerste klasse. Wat is het verschil met onze reeks?

Bij de beloften is het op technisch vlak, individueel en als ploeg, nog een trapje hoger. In die reeksen zijn er altijd een aantal spelers die er bovenuit steken. Eens bij de A-kern is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Als speler moet je fysiek maar vooral mentaal er klaar voor zijn en dat is zeker niet voor iedereen weggelegd. In eerste provinciale draait het eerder om kracht en duel.

En ondertussen is KVC nog steeds in de running voor de titel?

Als speler leer je veel bij van onze T1, maar hetgeen hij het meest kan overbrengen naar de groep is de winnaarsmentaliteit. Ik ben er zeker van dat we volgend seizoen, zij het via het kampioenschap of de eindronde, een reeks hoger zullen spelen.

Met Gianni, Jens, Jeremy en Yoeri komen er heel wat bepalende spelers bij. Volgend seizoen zullen we terug top zijn!

Bedankt Milan voor de vlotte babbel, tot binnenkort!

#redactieKVC

 

Reacties