Ervaring troef, snel, kracht, explosief en scorend vermogen… 1m80 en 77kg spiermassa, Michael Kissi volgend seizoen bij KVC!!!

De ingeweken Ghanees met Belgische nationaliteit speelde de afgelopen 3 seizoenen bij Dikkelvenne waar hij mede de promotie afdwong naar 3e amateur. Onze redactie nam kort na de obligatoire handtekening contact op met de aanvallend ingestelde speler…

Dag Michael, stel je zelf even kort voor.

Ik ben al 8 jaar gelukkig samen met Charlotte, ondertussen wonen we in Harelbeke. Sinds kort zijn we verloofd. Samen hebben we een schat van een dochter, Amani.

Ik speelde de afgelopen 3 seizoenen bij Dikkevenne, voorheen speelde ik 7 jaar bij Sparta Petegem met een onderbreking van 2 jaar bij 3e klasser Oudenaarde. Het eerste jaar bij Oudenaarde was mijn beste. Ondanks een woelige periode met 3 trainerswissels en een resem ervaren spelers stond ik als jongeling steevast in de basiself.

Ondertussen al 33 jaar op de teller?

Als 6-jarige kwam ik samen met mijn ouders in België terecht als vluchteling. Om me voluit te kunnen integreren heb onmiddellijk 2 jaar Nederlands gevolgd. Hierdoor was ik in school telkens 2 jaar ouder dan mijn klasgenoten. Als jonge knaap heb ik eerst aan tennis gedaan. Een tennistrainer, die me zag shotten en vond dat ik talent had, spoorde me aan om te beginnen voetballen. Ons gezin was net verhuisd naar Gent. Mijn vader zocht en vond een ploeg, 4e provincialer Oostakker. Als 13-jarige ben ik pas beginnen met voetbal. Na het doorlopen van de jeugdreeksen kwam ik snel in de eerste ploeg terecht die toen in 2e speelde. Elimane Coulibaly was één van mijn ploegmaats (nvdr, momenteel bij KV Oostende).

Zelf voel ik me geen 33. Fysiek ben ik op nu mijn hoogtepunt, wellicht komt dit omdat ik zo laat met voetbal gestart ben.

En nu de overstap naar Wingene?

Bij mijn huidige club had ik al te verstaan gegeven dat ik nood had aan een nieuwe uitdaging. In het verleden werd ik al gecontacteerd door coach Angelo maar toen was ik herstellende van een knieblessure, een slecht moment om te veranderen van club.

Dit jaar lag het anders, na een goed gesprek met de T1 was het snel beklonken. Bij KVC kom ik, net als bij mijn huidige club, terecht in een warme en familiale ploeg met een prachtige accommodatie.

Bij Dikkelvenne werd ik steevast links of rechts op de flank geposteerd. De bedoeling bij Wingene is om terug in de spits te kunnen spelen, mijn favoriete positie!

Wie me kent weet dat ik er steeds het maximum wil uithalen. In Oost-Vlaanderen kennen ze me al, nu is West-Vlaanderen aan de beurt…

Kom je bij Wingene bekende gezichten tegen?

Met Petegem speelde ik in 4e Nat destijds tegen Wingene. Coach Para en Nick Azou stonden in de ploeg. Van de huidige kern ken ik eigenlijk niemand maar dat komt nog wel.

Trainer Angelo is bezig met een ambitieus project, zelf wil ik mijn steentje bijdragen, ik zie het echt wel zitten!

Bedankt Michael voor het openhartig interview, we kijken al uit naar volgend seizoen!!!

#MisterKissi

Reacties