Op, maar ook naast het veld is hij een eerder rustige en sobere speler, verwacht geen franjes of hoogspraak. Onze redactie nam na de 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Jong Lede contact op met de 25-jarige zelfstandig thuisverpleger Gianni Van Landschoot. De rechtsvoetige verdediger, die ook op links goed uit de voeten kan, woont samen met zijn Ilse in Veldegem.

Dag Gianni, stel jezelf even kort voor?

Als 6-jarige ben ik gestart bij Club Brugge, na 2 jaar ging ik naar rivaal Cercle waar ik uiteindelijk heel mijn jeugdopleiding heb genoten. In 2011, onder leiding van T1 Glenn De Boeck werd ik 2 keer geselecteerd in de basis van het A-team. Na de trainerswissel (nvdr Bob Peeters) verdween ik wat op het achterplan en werd ik, in onderling overleg, uiteindelijk een half seizoen verhuurd aan KM Torhout. Het seizoen daarna heb ik definitief de overstap gemaakt naar KM Torhout. Vorig seizoen kwam ik uit voor Gullegem.

En na een eerder moeilijk jaar bij FC Gullegem nu de overstap naar Wingene?

Gullegem had, mede door een aantal blessures, een slechte competitiestart. Hierdoor stond ik in het begin op heel wat posities. Een vijftal weken voor het afronden van de competitie waren we gered, een hele geruststelling, en kondigen we het seizoen mooi en rustig eindigen. Ik had een aantal gesprekken met het bestuur, maar toen kwam trainer Paravizzini op de proppen. Een meer dan gedreven T1, een club met professionele aanpak, een gezonde ambitie, en dichter bij huis. Ik heb geen seconde getwijfeld.

Bevalt het je binnen de ploeg?

De eerste indruk was onmiddellijk goed. Yoeri (nvdr Flederick) kwam mee van Gullegem, zo kende ik direct al iemand. Van mijn Cercle verleden kende ik al Milan Iket, Mister Bruning, Kenneth Vonck, Jasper Ameye en Jitser De Deyne. Vanaf de eerste training waren we direct 1 goede bende, er zijn geen klieken.

De ploeg bestaat uit een mix van mannen met ervaring en jong talent. Ik had al veel horen vertellen over Brogniez, maar ik sta versteld, een speler met dergelijke technische kwaliteit is een meerwaarde. Captain James en ook Petrovic zijn leidersfiguren en zijn van goudwaarde voor ons team.

Afgelopen zondag de eerste match en de eerste overwinning, zijn we mee met de trein?

Naar aanloop van de match vorige zondag sloop er wat nervositeit binnen de groep. Ook de eerste helft verliep wat nerveus. Na een kleine preek tijdens de rust van onze technische staf was de tweede helft een pak beter. Volgens mij een terechte overwinning, we hadden redelijk wat kansen maar speelden die soms niet genoeg uit. Je merkt dat we tijdens de 2e helft fysiek de betere ploeg waren maar uiteraard is er nog veel werk aan de winkel.

Komende zondag gaan we op bezoek bij Wetteren, een ploeg die zijn strepen in de amateurreeksen al lang verdiend heeft. Onze eerste uitmatch, een prachtige accommodatie en groot veld, zal andere koek zijn. Het klinkt misschien een cliché maar de eerste 5 matchen zullen een waardemeter zijn. Met onze kern moeten we zeker in staat zijn om een probleemloos seizoen te hebben, uiteraard mikken we zo hoog mogelijk!

Bedankt Gianni!

#redactieKVC

#stillewatersdiepegronden

Komende zondag gaat onze fanion op bezoek bij RFC Wetteren. Opgelet: de wedstrijd start pas om 17u!

Reacties