Kerst en oudejaar, voor velen de mooiste tijd van het jaar. In deze korte periode van vriendschap, samen zijn, feesten maar vooral genieten van familie nam onze redactie contact op met één van de sterkhouders van KVC voor het eerste ultieme kerstinterview…

De wellicht meest ophefmakende transfer vorig seizoen was er deze van Jens Hoornaert. Een overgang die door velen met argusogen werd gevolgd. Na vier seizoenen het mooie weer te hebben gemaakt bij buurgenoot Zwevezele was de (nog maar) 21 jarige student rechtspraktijk in de eerste ronde een onmisbare schakel en al goed voor 2 knappe doelpunten.

Dag Jens, tevreden van de heenronde?

De eerste competitiehelft hebben we, zelfs met 1 match minder gespeeld, kunnen afsluiten op een knappe 5e plaats. Ons trainerskorps is immer ambitieus en gaat er telkens voor, maar mocht je dit verkondigd hebben voor aanvang van de voorbereiding dan gingen de meesten van jullie ons gek hebben verklaard. De komende 6 wedstrijden zijn telkens tegen toppers en zal het hard tegen hard worden. Uiteraard proberen we op ons elan verder te gaan. Halverwege februari zullen we zien of we een rol kunnen betekenen in de eindsprint van de competitie.

Zelf ben ik tevreden. Ik stond iedere wedstrijd aan de aftrap maar het kan natuurlijk altijd beter.

Wat staat er voor jou op het programma tijdens Kerst en Nieuw?

Traditiegetrouw staat op kerstavond telkens de familie centraal. Samen met mama en broer is het uitgebreid tafelen en achteraf, met de broeksriem open op de sofa, pikken we nog wat films mee. Dit jaar was een uitzondering. Met mijn vriendin Elise, we zijn net een jaar samen, vierden we Kerst in Disneyland Parijs. Op Oudejaarsavond gaan we  altijd uit.

Dankzij de inhaalmatch op Eppegem wordt het dit jaar een heel korte winterstop?

Klopt, veel recupereren en rusten zit er niet in. Er is training op 28 en 29 december en op 2, 4 en 5 januari, dus eigenlijk zitten we niet stil. Zelf zit ik nu volop in de blok. ’s Morgens begin ik altijd te studeren rond 7, ten laatste 8u, ik mis geen enkel training want dit is mijn uitlaatklep en doet mijn zinnen verzetten.

Zelf zat je jarenlang bij Zwevezele, volg je hen nog op de voet?

Ik heb er de kansen gekregen, heel mooie jaren gehad en veel vrienden gemaakt. Ik volg de ploeg nog via het internet maar ben dit seizoen eerlijk gezegd nog niet kunnen gaan kijken. Met Yves Ngabu heb ik nog veel contact, onlangs kwam ik Jan Verhelst tegen en hebben we een toffe babbel gehad.

Ondanks je jonge leeftijd speelde je al 3 keer kampioen en telkens de top. Waar eindigt dit?

Ik bekijk het jaar per jaar maar natuurlijk ben ik altijd ambitieus. Dankzij trainer Para heb ik de kans gekregen om te proeven van 3e Nationale,  momenteel loopt het voor mij heel goed maar zoals iedereen weet kan het in voetbal snel keren. Er telkens blijven voor werken is de boodschap!

Jens, bedankt voor je medewerking en een goed eindejaar!

Graag gedaan. Ik wens al onze supporters, medewerkers en bestuursleden een goed eindejaar, een nog beter 2018 en vooral een goede gezondheid!

#redactieKVC

#JensHoornaert11 #verstandigvoorzijnleeftijd ;-)

 

Reacties