Afgelopen zondag stond de topper tegen titelkandidaat WS Lauwe op het programma. Voor aanvang was er de 2e BCM (Business Contact Moment) met 140 deelnemers die aanschoven voor een rijkelijke receptie en een dito maaltijd. Voor de gelegenheid trok de bestuursploeg terug hun koksvest aan om de aanwezigen te verwennen met een heerlijke côte-a-los met uiteraard de bijhorende verse frietjes en groentjes.

Coach Para kon geen beroep doen op de geschorste Vandenheede, ook  Marko Petrovic en Jitser De Deyne waren niet fit genoeg geraakt voor de aartsbelangrijke wedstrijd.

De match zelf eindigde eerder op een sisser. Door het aanhoudende vriesweer lag de grasmat er allesbehalve optimaal bij. In de aanvangsfase een prima kopbalkans voor Olivier Demaitre die nipt overging. Snel daarna doelpunt Lauwe, na geharrewar voor het doel van KVC scoorde Allard de 0-1. In de loop van de eerste helft nog een goede kans voor Christophe Pype, jammer genoeg ging de bal net naast. De tweede helft een eerder verdedigend Lauwe, ondanks enkele kansen raakte KVC niet langszij. Doelman Vonck kwam nog enkele malen gepast tussen op de counters van Lauwe.

Dankzij de puntendeling van Zwevezele tegen Boezinge blijven we op plaats 2 op amper 2 punten van onze buren. Met nog 11 wedstrijden voor de boeg is alles nog mogelijk. Met 5 ploegen op amper 6 punten van elkaar verwijderd kan de competitie nog alle kanten uit. Telkens winnen blijft de boodschap!

Lichtpunt was het heroptreden van captain Lahousse die hersteld is van een vervelende rugblessure. Daags na de wedstrijd ondervond James niks van last. De terugkomst van onze torenhoge verdediger is alvast een opsteker van formaat voor het verdere verloop van de competitie!

Nog beter nieuws afgelopen week was de transfer van Jeremy Brogniez. De middenvelder, dit seizoen uitkomend voor concurrent Boezinge, zette zijn handtekening onder een 3-jarige verbintenis bij onze club.

Nieuwsgierig zoals we altijd zijn nam onze redactie even contact op met de, zoals door onze T1 beschreven, balvirtuoos…

 

Jeremy, stel jezelf even kort voor.

Tot mijn 15e speelde ik bij de jeugd van Cercle om daarna 2 seizoenen bij Moeskroen te spelen. Ik werd opgevist door Club Brugge om met een semi-profcontract bij de beloften aan te treden onder aanvoering van coach Gert Verheyen. Na de trainerswissel van Gert lukte het niet echt met de nieuwe coach. Ik kreeg een lucratief voorstel met bijhorend prof-contract om voor 2 jaar bij de Spaanse tweedeklasser Ferrol te gaan spelen. Uiteindelijk heb ik daar meer getraind dan matchen gespeeld. Na een half jaar hield ik het daar voor bekeken. Ik speelde nadien nog bij Coxyde waarmee ik in 1e provinciale en het jaar daarna in 4e Nationale telkens kampioen werd. Verder speelde ik nog 2 jaar bij Poperinge, 4 jaar bij Adinkerke en dit seizoen bij Boezinge.

Zelf ben ik eerder een ouderwetse nummer 10, alhoewel dit in het huidige voetbal quasi niet meer bestaat ;-) . Verder kan ik ook iets meer aanvallend uitgespeeld worden en ook op de flanken sta ik meer dan mijn mannetje.

En nu teken je voor 3 jaar bij KVC?

Ondanks de grote interesse van Harelbeke en Oostnieuwkerke, die voor volgend seizoen de nodige financiële middelen gevonden heeft, stap ik mee in het verhaal van trainer Paravizinni. Ook Boezinge, steeds meer dan correct, wou er alles aan doen om me te houden. De ambitie van Wingene ligt uiteindelijk net iets hoger dan die van mijn huidige ploeg.

Met o.a. Nico Vandendriessche, Kenneth Vonck, Bart Berquin, Nick Azou, Denzel Van Fleteren en Olivier Demaitre kom ik heel wat bekende gezichten tegen.

Een verbintenis van 3 jaar lijkt lang, maar dit loopt in de lijn van de ambitie van Para en het bestuur. Standvastigheid, een doordachte toekomstvisie en werken aan de toekomst van de club spreken me aan. Wingene is meer dan ambitieus en wil hogerop, als speler zou ik eerlijk gezegd ook graag nog eens een reeks hoger spelen. Zelf ben ik ondertussen gesetteld, een vrouw en 2 schatten van kinderen. Nu nog even de vruchten plukken van alle jaren van inzet zou mooi zijn.

En dan is er het feit dat ook mister Aaron Bruning met rugnummer 10 speelt?

Zelf speel ik inderdaad al quasi altijd met nummer 10, mijn lievelingsnummer. Aaron en ik hebben er al over gesproken en zijn we er uit geraakt. Volgend seizoen kom ik uit met nummer 27, mijn geboortedatum ( nvdr. 27/02/1988), en de optelsom van de geboortedatum van mijn vrouw en 2 kindjes (nogmaals nvdr. 5, 10 en 12).

Uiteindelijk is een rugnummer niet belangrijk, de prestaties op het veld des te meer!

Bedankt Jeremy voor de vlotte babbel, welkom bij onze vereniging!!!

#redactieKVC

 

Reacties