Toeval of niet, afgelopen maandagmorgen kruiste onze redactie James Lahousse thv de Hille. Al 7 jaar is hij in loondienst bij KVC, ondertussen een meer dan vast meubelstuk bij onze vereniging. Exact anderhalf jaar geleden was onze kapitein nog eens aan het woord. Benieuwd hoe het met hem ging trokken we diezelfde avond onze stoute schoenen aan en namen we even contact op met de boomlange verdediger!

Hey Captain, ondertussen heb je het Oost-Vlaamse Melle ingeruild voor Roeselare?

Klopt inderdaad. Saartje en ik komen beiden uit Roeselare. Enkele jaren terug vonden we daar een mooi stukje bouwgrond. Door het werk van mijn echtgenote hebben we een hele tijd in Melle gewoond. Als airhostess was het nodig dat ze binnen het uur de luchthaven in Brussel kon bereiken. Ondertussen is haar jobinhoud wat veranderd en werkt ze nu veelal op missie. Concreet betekent dit dat ze vertrekt met een vlucht, een overnachting op de bestemming meepikt, dan terugkeert naar de luchthaven en direct naar een andere reisbestemming vliegt. Ondertussen is ons huisje al enkele maanden af. Al enige tijd werk ik nu bij M-Puls in Zwevezele, het bedrijf van mijn schoonbroer, die hoofdzakelijk gespecialiseerd is in pivoterende deuren en zwevende trappen.

Afgelopen zaterdag was het niet slecht maar ook niet goed?

Op papier was het een wedstrijd die we steevast moesten winnen. De eerste 10 minuten waren we wat te nerveus gestart. Maar gaandeweg kregen we de grip op de wedstrijd en waren we de betere ploeg.  Flederick en Rushiti creëerden de eerste helft 2 doelrijpe kansen, een doelpunt kon het verdere verloop van de wedstrijd hebben beslist. Wervik, in puntennood, had al 7 matchen niet gewonnen. Niet verliezen voor hen was een must en de rust in gaan met een brilscore was een opsteker voor hen. De 2e helft hadden we terug het overwicht maar onze tegenstander zette ons vaak vast en daar hadden we wat het moeilijk mee. 10 minuten voor tijd krijgen we de penalty tegen en dan weet je dat het moeilijk wordt. Ondanks een ultiem slotoffensief konden we de bakens niet meer verzetten.

Tegen Torhout hebben we een sublieme 2e helft gespeeld. Terugkomen van 0-3 naar 4-3 zie je niet vaak maar in voetbal kan alles. Afgelopen zaterdag was het net niet, een gemiste kans….

In deze fase van de competitie is geen enkele wedstrijd gemakkelijk. De staartploegen proberen zich te redden en de topploegen worden wat zenuwachtig. Leider Merelbeke puurde de laatste matchen maar een schrale 1 op 6, Zwevezele die in een goede flow zat speelde dit weekend ook gelijk. De titel is voor ons wellicht niet meer haalbaar, in de resterende wedstrijden moeten we snel nog wat punten pakken om de eindronde veilig te stellen.

Vorig seizoen waren we net dat tikkeltje beter. Als ik echt eerlijk moet zijn dan hebben de individuele fouten ons wat genekt. Zelf heb ik ook enkele steken laten vallen en hebben we enkele penalty’s gemist. In 3e amateur wordt dit onverbiddelijk afgestraft.

En de vraag die wellicht iedere supporter wakker houdt, wat voor volgend seizoen?

Mezelf opladen voor de wedstrijd is geen enkel probleem, de trainingen en de rest zijn ondertussen wat minder vanzelfsprekend. Na lang wikken en wegen heb ik kort na Nieuwjaar voor mezelf beslist om de schoenen na dit seizoen aan de haak te hangen. Zoals iedereen wellicht wel weet wordt er bij KVC veel en vooral pittig getraind. Mijn achillespees speelt de laatste tijd wat op en af en toe heb ik wat last van kleine kwaaltjes.  Op lager niveau beginnen zie ik niet echt meer zitten. Wanneer het hoofdstuk Wingene zal afgesloten zijn  ga ik sowieso mijn conditie onderhouden door regelmatig te gaan lopen, misschien begin ik terug te tennissen.

Je speelde 140 matchen als prof, tevreden over je carrière?

Uiteraard. Met Roeselare dwongen we de promotie af naar 1e Nationale. Ook met OH Leuven speelde ik de eindronde. Met KVC werden we kampioen in eerste provinciale en speelden we telkens de eindronde. Ik hoop dat we nu snel de broodnodige punten pakken en een eindrondeticket veilig kunnen stellen. Ik zou graag in schoonheid kunnen afsluiten. Niet enkel voor mezelf, maar ook voor onze trainersstaf, de gehele entourage en onze supporters. De nacompetitie is altijd iets speciaals, misschien komen we dan de buren van Zwevezele wel tegen ;-)

 

#CaptainJames

#wegaanjemissen

#ForzaKVC

Komende zaterdag terug een West-Vlaamse derby, we gaan op bezoek bij hekkensluiter Oostkamp die zijn vel wellicht duur zal verkopen. De match start om 20u, supporters massaal op post!!!

#RedactieKVC

Reacties