Nu zondag is er de eerste competitiematch tegen Jong Lede. Captain James Lahousse start ondertussen aan zijn 121e officiële wedstrijd en 5e seizoen voor KVC.

James, tevreden van de voorbereiding?

Ja, traditiegetrouw was het terug een eerder zware voorbereiding, conditioneel top staan is één van de stokpaardjes van ons trainerskorps.  De resultaten van de oefenmatchen tegen hoger aangeschreven ploegen waren uitstekend. Ook in de Beker van België stootten we 4 rondes door, ongezien voor Wingene. Uiteindelijk waren we op het veld van RFC Luik de betere ploeg. Het uitvallen van Mister Kissi en de gemiste strafschop deden ons wellicht de das om.

Persoonlijk ben ik heel tevreden van mijn voorbereiding. ik heb alle trainingen kunnen meedoen en heb quasi alles gespeeld.

Is Wingene voldoende gewapend voor 3e amateur?

De kern is in kwaliteit en in de breedte zeker versterkt. Het merendeel van de sterkhouders is gebleven. Er is een pak ervaring bijgekomen met onder andere balvirtuoos Brogniez, op het veld telkens onvoorspelbaar en een gesel  om als verdediger tegen te spelen. Dit seizoen zijn er heel wat youngsters zoals Gianni Lingier en Jens Hoornaert bijgekomen. Gasten met veel potentieel die onmiddellijk een meerwaarde zijn maar nog heel wat groeimarge hebben.

Ondanks de geslaagde voorbereiding houden we de voetjes op de grond. Derde amateur is voor ons een onbekende, onze start niet missen is uiterst belangrijk. Binnen 5 weken weten we meer.

Bedankt James, veel succes dit seizoen!

#RedactieKVC 

Wedstrijd start om 15u, supporters op post!

Selectie: Vonck, Verhulst, De Deyne, Lahousse, Van Fleteren, Lingier, Pype, Hoornaert, Kissi, Petrovic, Vansteenkiste, Brogniez, Van Landschoot, Leman en Berquin.

Reacties