De amper 28 jarige routinier Jens Lavens uit Torhout, centrale verdediger, versterkt volgend seizoen de rangen van KVC Wingene. Acht seizoenen lang maakte hij het mooie weer bij KM Torhout (3e Nat). De rechtsvoetige, kopbalsterke speler met een groot spelinzicht is dit seizoen bij 4e klasser Menen nog volop in strijd voor een eindrondeticket…

Dag Jens, schets eens kort je loopbaan?

Van mijn 8e tot mijn 18e heb ik mijn jeugdopleiding genoten bij het grote Club Brugge. Daarna zat ik 8 jaar bij Torhout. Het laatste jaar kwam ik er, mede door een heupoperatie, niet echt veel meer aan de bak. Fysiek was dat laatste jaar in 3e,door de opgelopen blessure, iets te hoog gegrepen. Vandaar mijn vertrek naar Menen.

En volgend seizoen Wingene, vanwaar de overstap?

Bij Menen beleven we dit jaar een meer dan goed seizoen, weliswaar laten we het in de cruciale matchen te dikwijls afweten. Voor volgend seizoen blijven er amper 5 sterkhouders over en is er een nieuwe trainer.

Net als vele van de nieuwkomers heb ik het geluk gehad om destijds een jaar te kunnen spelen met Para, een echte klasbak. Met de T1 van KVC heb ik een goede band en hij trok al enkele jaren aan mijn mouw. De keuze was dus snel gemaakt en na zovele jaren ben ik uiteindelijk gezwicht [knipoog]. Sowieso is Wingene een stuk dichter bij huis.

Middenvelder Lars Blieck is een goede vriend, ook Aaron Bruning, Matthias Wullaert en Kenneth Vonck zijn zeker geen onbekenden voor mij.

Wingene kan mits een goede beurt in de eindronde alsnog overgaan naar 4e? Wat geniet je voorkeur?

Als speler kies je niet voor 4e of 1e. Je kiest voor een club. Wingene is een gezonde ambitieuze vereniging die jaar na jaar voor de prijzen meedingd. Ik ben alvast supergemotiveerd om komend seizoen mijn steentje bij te dragen!

 

Bedankt Jens voor de vlotte babbel. Onze redactie wenst je alvast veel succes toe!

#RedactieKVC

#WelkomJens

Reacties