Tijdens de wedstrijd van onze fanion tegen Langemark was youngster Machiel Standaert opnieuw terug te vinden op het wedstrijdblad. Machiel haalde met zijn sterke invalbeurt zelfs de regionale pers. Een ander opmerkelijke naam in de selectie was Kobe Vandeweghe.

Kobe, amper 17 jaar en 1 maand(!), zat op de bank als 2de doelman. Misschien wel een unicum in eerste provinciale.  Ook zien we Kobe de laatste weken telkens het doel verdedigen van onze beloftenploeg die onlangs dik verdiend de titel behaalde.

Redenen genoeg dus voor de redactie van KVC om deze immers goedlachse doelman een bezoekje te brengen voor een uitgebreid interview.

 

Kobe is de zoon van Dorine Doom en Frank. Zijn broer Sammy speelt bij KV Oostende. Hij werd geboren op 5 januari 1998 in Haïti, is 1m83 groot en weegt 82 kg. Kobe zit in het 4de jaar STW in Sancta Maria Ruiselede.

Naast doelman bij de beloften kennen velen onder u hem als hulptrainer van de U6 en is hij in zijn weinige vrije tijd nog lid van Chiro Wingene.

Hoe bereid je je wedstrijden voor?

Voor iedere wedstrijd gebruik ik voedingssuplementen (nvdr: van een rijke industrieel uit Oostende), om me op te laden luister ik naar rapmuziek en ik start geen enkele wedstrijd zonder beide doelpalen te kussen.

Was je extra zenuwachtig voor de wedstrijd bij de eerste ploeg?

De druk bij dergelijke wedstrijden is natuurlijk een stuk hoger dan bij de beloften, ik geef toe dat ik toch wat zenuwachtiger was.

Beschrijf eens je carrière als voetballer:

Ik ben gestart bij de U6 van KVC als veldspeler. Tijdens een wedstrijd van de U9 was onze vaste keeper geblesseerd en heb ik in doel gestaan. Na afloop van de wedstrijd waren de reacties zo positief dat ik van die dag af besloten heb om in doel te blijven staan. Nadien ben ik een aantal keer geselecteerd voor de West-Vlaamse selectie. Drie jaar geleden ben ik via scouting terecht gekomen bij de Elite -15 jaar van Zulte Waregem, een fantastische ervaring. Vorig seizoen heb ik het volledige seizoen meegetraind met de eerste ploeg en de beloften. Voor aanvang van dit seizoen werd ik gepromoveerd naar derde doelman van onze eerste ploeg.

Wat zijn je beste herinneringen in je prille loopbaan?

Eerst en vooral mijn jaar bij Zulte Waregem, maar ook de titel bij onze U15 en natuurlijk de titel dit jaar met de beloften.

Beschrijf jezelf eens als keeper, wat zijn je zwakke en sterke punten?

Mijn sterke punten zijn vooral reflexen, lange ballen en positionering in doel.
Mijn werkpunten zijn balvastheid, coaching en lef. Wat betreft lef is dit volgens mij normaal gezien mijn jonge leeftijd en het feit dat dit pas mijn eerste jaar is in de A-kern.

Sommige van de spelers van de A-kern zijn bijna dubbel zo oud als jou. Voel je je goed opgenomen in ploeg?

Toch wel. Veel spelers hebben tonnen ervaring en hebben op een hoog niveau gespeeld. James (Lahousse) en Niels (Bossuyt) zijn als voorbeelden voor mij. Deze spelers, samen met Nick (Azou) geven me tijdens trainingen en wedstrijden richtlijnen en opmerkingen en helpen me bij mijn ontwikkeling als keeper.

Waar zie je jezelf binnen pakweg 5 jaar en waar droom je van?

Ik hoop vroeg of laat elite te spelen. Na dat ene jaar in Zulte Waregem heb ik gemerkt dat ik er misschien wel mijn mannetje kan staan. Ik droom natuurlijk om ooit prof te worden.

Wie zijn nationaal en internationaal je grote voorbeelden?

De beste keeper in de Jupiler Pro League is zonder twijfel Matthew Ryan de doelman van Club Brugge. Als keeper heeft hij alles! Jammer genoeg ben ik zelf Anderlecht-supporter. Beste keeper wereldwijd is een moeilijke vraag, als ik er dan toch een moet uitpikken dan kies ik voor Marc Andre Ter Stegen (nvdr: Marc is 23 jarige Duitse doelman. Hij tekende in mei 2014 een vijfjarig contract bij FC Barcelona die hem overnam van Borussia Mönchengladbach).

Wat geef je, ondanks je jonge leeftijd, mee aan onze jeugdspelers?

Op training en wedstrijd moet je steeds blijven werken. Wees kritisch voor jezelf, maar ook niet te kritisch. Ook moet je telkens weer blijven geloven in jezelf.

Ik hoor, via via, de bron kan en mag ik natuurlijk niet vermelden, dat je af en toe in bent voor een grapje.  Tijdens de rust van een beloftenwedstrijd, een collectief zwakke eerste helft, ging je de radio in de kleedkamer aansteken. Ook durf je wel eens de cola uitdrinken van trainer Colpy?

[schaterlach]. [blik staat op "van wie weet hij dit???" ;-) ]

Zijn er bepaalde mensen die je wil bedanken?

Eerst en vooral wil ik trainer Colpy en teamverantwoordelijke Eric bedanken, iedere week staan ze voor ons klaar. Ook dank ik onze secretaris, David Velghe, voor het regelen van de 2 busjes na onze kampioenenwedstrijd. Dankzij hem is iedereen veilig thuis geraakt. Ik dank natuurlijk ook mijn ouders voor hun steun en last but not least keepertrainer Jurgen Defever.

Om dit interview af te sluiten heb ik nog een aantal korte vragen. Je kan hiervoor slechts 1 maal een joker gebruiken!

Cercle of Lierse wint POIII: Lierse

Ski- of zomervakantie: skivakantie

Restaurant of mama's keuken: mama's keuken

Club of Anderlecht: Anderlecht

Ryan of Werner: Ryan!

Chiro of voetbal: voetbal

Volledig seizoen spelen bij beloften of jaar bankzitten 1e ploeg: na lang getwijfel. bankzitten (meer kans om iets bij te leren)

Match of training: match

T1 Para of T2 Colpy: JOKER!

 

Kobe, bedankt voor dit openhartig interview. De redactie van KVC wenst je alvast veel succes in je verdere voetballoopbaan!

Reacties