Afgelopen week was onze redactie op bezoek bij het gezin van Koen Wullaert en Vicky Tuyttens. Voetbal in hun gezinnetje staat er centraal, papa Koen speelde lange tijd bij onder andere Wingene, Kanegem en Meulebeke en is nu één van onze jeugdtrainers. Mama Vicky kennen de meeste onder ons als een meer dan gedreven lid van het jeugdbestuur. Joren en Ayden spelen beiden bij onze provinciale U9 ploeg. Op de tv op de achtergrond is net de match van onze Nationale U21 gestart, snel tijd dus voor een interview met deze 2 rakkers!

Dat de tweeling niet op hun mondje gevallen is werd ons al snel duidelijk en raar maar waar, onze redactie werd voor één keer zelf onderworpen aan een spervuur van vragen. De guitige broers startten hun voetbalcarrière al op 4,5-jarige leeftijd bij de U6 van Wingene. Ze uit elkaar houden was gelukkig niet zo moeilijk, uiterlijk lijken heel ze goed op elkaar maar Joren draagt een bril  ;-)

Ayden: Op het veld sta ik in het doel, mijn broer speelt meestal op de linksvoor. Af en toe loop ik ook graag eens op. Zelf ben ik rechtsvoetig en Joren speelt met links. Dit jaar winnen we af en toe een wedstrijd met onze ploeg maar het kan natuurlijk nog altijd beter.

Joren: In de centrumschool hier in Wingene zitten we niet in dezelfde klas. Mama vond dit voor ons beter maar op zaterdag spelen we bij dezelfde ploeg. Onze trainers zijn Darko Van Rie en papa.

Als we de vraag stellen of papa het goed doet als trainer dan antwoorden beiden volmondig ja. Misschien kwam het wel omdat papa Koen net op dat moment thuiskwam van het werk….

Beiden zijn naast KVC Wingene fervente supporter van de beste ploeg van België, Club Brugge.

Daarnaast volgen ze bijna alles van voetbal maar hebben een verschillende voorkeur wat betreft speler en ploeg.

Joren: Mijn grote favoriet is Christiano Ronaldo die bij Real speelt. Naast Real Madrid ben ik ook een beetje fan van Juventus. Wanneer we naar KVC gaan kijken met mama en papa volg ik meestal de wedstrijd, mijn broer wat minder. Bij Wingene is Jens(ke) Hoornaert de beste speler.

Ayden: Bij KVC is het nummer 27, Jeremy Brogniez, mijn idool. Daarnaast volg ik alles wat Lionel Messi en Barcelona doen op de voet.

Papa Koen beaamt hun grote interesse in alles wat met voetbal te maken heeft, vooral Joren is een wandelende encyclopedie wat betreft alles wat voetbalwedstrijden betreft.

Naast voetbal is de Playstation en tv-kijken hun hobby. Heel af en toe mogen ze eens Fortnite spelen van mama.

Veel meer vragen kunnen we niet, de lokroep van de match van de Nationale U21 is te groot. Nog voor we ten huize Wullaert-Tuyttens afscheid nemen zijn beide spelertjes al lang terug aan het beeldscherm gekluisterd. Go Belgium Go!!!

 

#veelsuccesboys

#detoekomstvanKVC

Redactie KVC

Reacties