Deze week nam onze redactie contact op met Karel Van Roose. De middenvelder die ook achterin zijn mannetje kan staan zal ook volgend seizoen onze kleuren verdedigen. Karel, onlangs getrouwd met zijn Noor, startte destijds bij de buren van Zwevezele. Snel verkaste de regent LO naar Ingelmunster en daaropvolgend naar Harelbeke. Nadien maakte hij meer dan 10 jaar het mooie weer bij Cercle Brugge. Daarna volgden uitleenbeurten bij Oosterzonen (1e amateur) en KM Torhout.

Om met de deur in huis te vallen… is er veel veranderd nu je geen prof meer bent?

Uiteraard was het een serieuze verandering. Eerst en vooral combineer ik het voetbal nu met een fulltime job. De velden zijn beduidend kleiner, er wordt veel sneller druk gezet en daardoor is er minder ruimte om te voetballen. Qua omkadering merk ik echter minder verschil, alles is hier tot in de puntjes geregeld. KVC is ambitieus, naast een gedreven bestuur kan de club rekenen op een grote schare onbaatzuchtige vrijwilligers. Ik voel me hier echt goed, bijtekenen voor volgend seizoen was dus de logische stap.

Je kwam terecht in een nieuw team, was je aangenaam verrast over het niveau of is er toch een verschil tussen 2e en 3e amateur? Is er een speler die volgens jou er qua talent met kop en schouders bovenuit springt?

Het niveau tussen beide reeksen is niet zo groot. Wingene zou er zeker geen mal figuur slaan.

Ik ben terecht gekomen in een sterk en vooral evenwichtig team met een topcoach en dito trainersstaf. We beschikken vooral over een heel goede lichting jonge spelers. Als deze volgend seizoen nog één of meerdere stappen vooruit kunnen zetten dan zullen we er heel dicht bij zijn. Namen noemen is altijd moeilijk en vooral gevaarlijk, maar als ik er één moet uitkiezen dan is het Jannes Vermeulen wel. Wat die gast de laatste weken op de mat neerzet is uitmuntend. Een speler waar we volgens mij nog zullen van horen.

Bedankt Karel voor de toffe babbel en nog veel succes!

#blijdatjehierbent

Nu zondag maken we de verplaatsing naar Woluwe-Zaventem. Supporters op post!

#RedactieKVC

Reacties