Zondag stond er in het kader van de Beker van West-Vlaanderen de thuismatch tegen Sparta Heestert op het programma.

Het trainerskorps kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op laatste man James Lahousse (weekend) en Azou waarvoor de wedstrijd, na zijn blessure, nog te vroeg kwam.

Na een sterke eerste 45 minuten met knap combinatievoetbal stonden de bordjes al op 3-0. Het eerste doelpunt werd gescoord door Van Damme op aangeven van een onbaatzuchtige Arys. Tweede doelpunt gescoord door, wie anders, Arys. Wullaert scoorde de 3e na een knappe individuele actie van op rechts.

Tijdens de rust reeds een dubbele wissel: Van Damme werd uit voorzorg aan de kant gehouden en een nochtans sterk acterende Demaitre, voor de gelegenheid als laatste man, werd vervangen door onze 17-jarige Vandenbroucke.

De 2e helft was eerder een maat voor niks, KVC consolideerde de voorsprong. Youngsters Bonte en Standaert kregen ook nog hun speelminuten. Eindstand 3-1.

De penaltyreeks eindigde eveneens in het voordeel van KVC met 5 tegen 3.

Eén van de uitblinkers zondag en de afgelopen weken was onze kersverse doelman Kenneth Vonck, overgekomen van 3e klasser Izegem. Onze redactie van KVC kon dit natuurlijk niet laten voorbij gaan zonder het obligatoire interview ;-)

Kenneth komt na 2 seizoenen over van Izegem, speelde voorheen 4 jaar in 3e klasse bij het Oost-Vlaamse VW Hamme. Daarvoor was hij 2 seizoenen 3e doelman bij KSV Roeselare. Tijdens zijn beloftenperiode zat hij bij Club Brugge en zijn jeugdopleiding heeft hij genoten bij rivaal Cercle Brugge.

Kenneth, wat brengt jou bij KVC?

Eind maart kreeg ik te horen dat ik niet meer kon blijven bij Izegem. Zeker als keeper is het zo laat op het seizoen moeilijk om het volgend seizoen nog ergens aan de bak te komen. Gelukkig kreeg ik het aanbod van KVC en heb ik dit met beide handen gegrepen.

KVC was voor mij niet echt een onbekende. James (Lahousse) kende ik al van tijdens mijn periode bij Roeselare, Jens (Van Damme) is een ver familielid, de vader van Nick (Azou) was nog mijn trainer bij Roeselare. Met Hristo (Arys) heb ik ook nog gespeeld. Matthias (Wullaert) en Aaron (Bruning) ken ik nog van tijdens de jeugd.

Hoe verliep de aanpassingsperiode?

Dit verliep zeer vlot. Het is een toffe en hechte spelersgroep met prima trainers. Vorig seizoen stond ik even onder vuur, dit seizoen wil ik de criticasters de mond snoeren en bewijzen wat ik kan. Ik heb terug plezier in het voetbal!

KVC wordt als één van de titelkandidaten naar voor geschoven?

We hebben inderdaad een ruime sterke kern, goed is ook dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen beloften en eerste ploeg. Bij de meeste andere ploegen wordt dit wel gedaan. Wanneer een beloftevolle speler dan naar de eerste kern wordt overgeheveld verloopt dit dikwijls niet zo vlot. Ik merk ook op dat onze youngsters ,waarvan de meeste al een volledig seizoen hebben meegedraaid met de eerste ploeg, klaar staan. De gewonnen wedstrijd tegen Dadizele met een merendeel aan jonge spelers is daar het bewijs van.

KVC heeft een prima seizoen achter de rug, onze gedreven T1 Para kennende wil hij dit jaar beter doen. Maar in voetbal moet iedere wedstrijd gespeeld worden.

Tevreden van de wedstrijd van afgelopen zondag?

Zoals je kon zien is de basis al gelegd. We brengen verzorgd combinatievoetbal op de mat. Spijtig van onze mindere 2e helft, de vele wissels zitten daar ongetwijfeld voor iets tussen. Zelf ben ik weinig in gevaar gebracht, jammer dus van dat tegendoelpunt.

Vrijdag de wedstrijd ploeg van 't stad leeft het al in de kleedkamer?

Door het drukke oefenprogramma en de vele matchen hebben we er nog niet echt bij stilgestaan. Deze trainingsweek zal in het teken staan van deze match. De wedstrijd tegen Zwevezele zal op het scherpst van de snee zijn. Onze buren waren opvallend stil wat betreft transfers tijdens het zomermercato. Maar een vertrouwde vaste kern kan natuurlijk in hun voordeel spelen. Voor mij zal het alvast een blij weerzien zijn met o.a. Sam Dejaegher, Yves Ngabo en Jan Verhelst.

Kenneth, we bedanken je voor dit interview en wensen je veel succes vrijdag!

KVC nodigt iedereen uit voor dit burenduel, gratis inkom! Om 18u30 zijn er de duels van 2 ploegen U7 en U8 en telkens één wedstrijd U9 en U11. De match tussen de fanions van beide ploegen start om 20u. De voorzitter van de winnende ploeg trakteert een vat, supporters op post!

Reacties