Aandachtige toeschouwers zullen het al gemerkt hebben, na lange afwezigheid staat Kenny Heytens de afgelopen 4 wedstrijden terug in de basis van onze eerste ploeg. Kenny was vorig jaar goed voor 28 selecties van de 30 competitiewedstrijden. Het spel van deze 22-jarige Wingenaar is sober, met weinig franjes maar vol overgave en inzet. Ook naast het veld komt de bachelor toegepaste architectuur, momenteel bezig aan een 2e opleiding voor Industrieel ingenieur bouwkunde, over als een rustige en joviale kerel.

Hoog tijd dus voor de redactie van KVC om Kenny uit te nodigen voor een uitvoerig interview!

 

Kenny, de start van de competitie heb je, jammer genoeg, aan je voorbij moeten laten gaan. Wat was er allemaal aan de hand?

Na een geslaagde voorbereiding en wedstrijden tegen o.a. Gullegem en Deinze ben ik begin augustus opgenomen in het ziekenhuis. Na de nodige onderzoeken werd ik pas 2 dagen later geopereerd aan een infectie van de appendix. Na de ingreep stond ik een maand op non-actief. Om terug op niveau te komen heb ik eerst 3 weken individueel getraind. Na 5 matchen bij onze beloftenploeg was ik terug paraat voor het grote werk. Tijdens de wederopbouw had ik een ontsteking aan de aanhechting van de hamstrings maar dit stelde weinig voor.

Het trainerskorps posteert je nu steevast in de defensie. Vorig jaar was je bij wijze van spreken de depanneur van dienst en stond je op verschillende posities?

Vorig jaar stond ik inderdaad op verschillende posities. Doorgaans in de verdediging maar soms ook op het middenveld.

 

KVC is, na een eerder ongelukkige start, bezig aan een reeks van 8 wedstrijden zonder nederlaag. Enkel Waregem doet jullie dit na. Is de motor ondertussen op volle toeren?

Vorig jaar hebben we veel de 0 kunnen gehouden. In het begin van dit seizoen stond onze verdediging nog niet op punt. Ondertussen staat er een hecht blok, we benutten de scoringskansen maar moeten we het dikwijls nog beter uitspelen. De organisatie staat er maar ik denk dat we nog beter kunnen tonen. Momenteel zijn we nog geen 100%.

 

De huidige competitie is al 12 speeldagen ver. Hoe is de reeksindeling en verhoudingen tussen de ploegen in vergelijking met vorig seizoen?

Net als vorig jaar springen er enkele ploegen bovenuit. Degradant Waregem staat waar ze horen te staan. Wervik bevestigt zijn knap seizoen van vorig jaar. Underdog Westkapelle is verrassend goed gestart maar staat, na enkele verlieswedstrijden, terug in de middenmoot van de rangschikking. Veel ploegen staan op een zakdoek bij elkaar. Wanneer je een paar keer verliest of wint kan het rap veranderen.

Het niveau van 1e provinciale is volgens mij gelijk gebleven. Er zijn goede ploegen weg maar er zijn enkele goede ploegen bijgekomen.

 

Naast voetballer ben je ook nog eens actief als trainer van de U9. Volgens mij gaat er geen dag voorbij dat je niet op een of ander veld staat…

In het begin van het seizoen stond ik inderdaad iedere dag op het veld. Door mijn studies ben ik, met spijt in het hart, voorlopig gestopt met de trainingen van de U9. Op wedstrijddagen doe ik wel nog het wedstrijdje van mijn ploeg.

 

Als jeugdspeler ben je je opleiding gestart bij KVC maar snel zocht je andere oorden. Leg eens uit?

Wanneer ik bij de U9 aan de slag was werd ik gescout door Cerle Brugge. Ook op het legendarische Bodysol-tornooi van KVC werd ik gescout door Roeselare. Bij beide ploegen ben ik gaan proeven van voetbal bij een Nationale ploeg. Bij Roeselare moest ik testen tegen spelers die een jaar ouder waren dan mij. De trainingen en ondersteuning bij Roeselare vond ik het beste. Vandaar mijn overstap naar daar. Het feit dat er nog 2 spelertjes van KVC dezelfde overstap hebben gemaakt heeft natuurlijk mijn keuze beïnvloed.

Het jaar erop heb ik met Roeselare het Bodysol-tornooi gewonnen. Na afloop heeft de trainer de beker verloot. Toeval of niet, ik heb de beker mee naar huis mogen nemen. Deze heb ik nog altijd in mijn bezit.

Ik heb 7 jaar bij de jeugd van Roeselare gespeeld. Daarna een half jaar bij de Nationale U19 waarna ik op 17-jarige leeftijd doorgestoten ben naar de Nationale beloften. Na iets meer dan 2 jaar beloften heb ik dan de overstap gemaakt naar 3e Nationaler St. Eloois Winkel. Daar stond ik, mede door uitvallen van een routinier, tot Nieuwjaar telkens in de basis. Tijdens het wintermercato heb ik bijgetekend. Na de winterstop heb ik amper in de basis gestaan.

In onderling overleg hebben we de eerder gemaakte overeenkomst toen ontbonden. Via Joost Eggermont (hoofd sportieve cel) ben ik bij KVC terechtgekomen. Een keuze die ik me zeker niet beklaag. Er is een toffe spelersgroep en ik woon op amper 5 minuten van ons sportterrein.

 

Als speler heb je wellicht al tegen spelers gestaan die nu het mooie weer maken in de Jupiler Pro League?

Als jeugdspeler heb ik het geluk gehad om te spelen tegen Mats Ritz, Jordan Lukaku, Hannes Van der Bruggen, Dennis Praet en onder andere Brandon Mechele. Bij de jeugd van Roeselare hadden we een goede ploeg, ieder seizoen speelden we top 6. Medespeler van destijds, Jannes Van Steenkiste, speelt nu de pannen van het dak bij 2e klasser Antwerp.

 

Zelf drink je bijna tot nooit alcohol, heb je nog enkele tips voor de jeugdspelers?

Plezier in het voetbal is het belangrijkste van allemaal. Train voor jezelf, blijven werken op training en in de match is de boodschap. Als kind ging ik slapen en stond ik op met de voetbal.  

 

Om dit interview af te sluiten heb ik nog een aantal korte vragen. Je kan hiervoor slechts 1 maal een joker gebruiken!

Cecemel of Cola: Cecemel

Trainen of match: match

Provinciaal of Nationaal voetbal: Nationaal

Trainer onderbouw of middenbouw: onderbouw

Messi of CR7: (na lang aarzelen) Ronaldo

Frietjes van de frituur of croque in ’t vuistje van Noëlla: Croque!

Aanvaller of verdediger: verdediger

Voetbalmatch of uitstapje met de vriendin: (na heel lang aarzelen) JOKER!

 

Bedankt Kenny voor dit openhartig interview. We wensen je nog veel succes bij KVC en in je verdere carriere!

Redactie KVC

Reacties