KVC Wingene - KM Torhout eindigde afgelopen zaterdag op 1-1.  KM Torhout, ooit een subtopper in de vroegere 3de klasse, was vooral tevreden met dit punt.  Bij KM Torhout zat onze ex-doelman en topper Verhulst op de bank als keepertrainer.  Ze hadden hun huiswerk gemaakt bij Torhout en met een aangepaste veldbezetting wilden ze het KVC moeilijk maken.  In de aanvangsfase van de wedstrijd lukte dat ook.  Coppin kreeg misschien wel de enige kans voor KM Torhout maar kopte naast.

Nadien nam KVC Wingene het commando over en heeft dit quasi niet meer losgelaten.  De eerste dreiging kwam via Jens die de bal net te ver voor zich uitduwde.  Vanderschaeghe was attent.  Iets later werd Jens opnieuw de diepte ingestuurd, zijn lobbal werd door Vanderschaeghe goed ingeschat.  Intussen moest Schmisser vroegtijdig naar de kant en werd vervangen door Vandenbussche.  Volgende kans opnieuw voor KVC.  Bij een corner komt de bal bij de De Loof die de bal magistraal verwerkt maar opnieuw Vanderschaeghe met een puike redding. Nog is het niet gedaan ... Jannes stuurt Yoerie in het straatje, legt af voor Karel wie zijn schot afgeblokt ziet voor een leeg doel.  Yoerie krijgt de rebound maar kan de bal niet in doel werken.  0-0 ruststand met veel dreiging van KVC Wingene.

Na de rust komt de wedstrijd eerder traag op gang.  Net iets te veel slordigheden met onnodige duels tot gevolg.  Tot Ballegheer zijn 2de gele kaart ontvangt voor een eeder lichte fout.  KVC ruikt bloed en duwt KM Torhout nu met de rug tegen het doel.  Bij een inworp draait Jens goed weg.  Zijn schot gaat maar net naast.  Even later combinatie van op rechts.  Bes ziet zijn schot net voor de lijn afgeblokt door Declercq.  In diezelfde fase een schot van Jens maar opnieuw afgeblokt voor de lijn afgeblokt door Declercq.  Volgende actie ... Vanmaele stuurt Bes diep.  Zijn voorzet schot gaat in corner.  Alleen de ref ziet het anders.  Ingenieuze ingeving van Bes die Karel voor doel zet.  Zijn kopbal valt net naast de paal.  Nu is het de beurt aan de sterk spelende Vandewiele.  Simon trapt van aan de 16 m.  Zijn schot wordt afgeblokt en dwarrelt neer op de deklat.  Bij een zoveelste hoekschop voor KVC Wingene kopt Vangheluwe maar Vanderschaeghe speelt zich in de kijker en redt de bal met een ware 'kattensprong'.

Intussen is Rushiti in de plaats gekomen voor Cornette bij KVC.  Bij KM Torhout moet Coppin naar de kant na 79 minuten defensief loopwerk.  De frustraties bij deze topper in onze reeks lopen 'terecht' op.  De boarding van het veld moet even incasseren.  De verlossing komt er in minuut 85.  Een aanval uit het boekje wordt door de sterk spelende Karel Van Roose technisch perfect in doel verwerkt.  Euforie alom bij KVC Wingene.

KM Torhout komt in minuut 89 nog aan een corner.  De bal wordt in eerste instantie goed weggewerkt maar dan komt altijd dat moment dat de ref iets ziet wat niemand ziet.  Op de rand van de 16m krijgt KM Torhout een vrije trap voor vermeend handspel van Yoerie.  Declerq schiet de bal met een streep in doel.  Frustratie en ontgoocheling bij KVC.

Maar nog is deze wedstrijd voor KVC niet gedaan.  Niels brengt de bal nog eens voor.  Yoerie legt klaar voor Karel maar die ziet zijn schot andermaal op de dwarsligger vallen.  De ideale kans om alsnog de overwinning te pakken.  Neen ... toch niet want 1 minuut later brengt Rushiti de bal nog eens voor.  Yoerie staat klaar om de held van de avond te worden maar kopt de bal naast.  1-1 eindstand.  Ontgoocheling bij KVC, opluchting bij KM Torhout.

Bij deze toch wat meer 'animo' dan de verslaggeving van de lokale zender FocusWTV.  Volgende week moet KVC naar co-leider Olsa Brakel.  Een van de favorieten uit deze reeks.