Net als altijd was onze scoutingcel afgelopen weekend actief. Dit maal werd er talent gespot in Tielt tijdens de wedstrijd tussen Belle Vue United en Snooker Meulebeke. Naast glansprestaties van ex-spelers uit de kweekvijver van KVC, nl. Dieter Devrieze en Mauren Vandenbroucke, noteerde onze cel eveneens een uitmuntende beoordeling voor het nummer 6 van Belle Vue.

Na de wedstrijd nam onze redactie contact op met de nummer 6 , notabene Jurgen Defever, keeperstrainer van onze fanion!

 

Dag Jurgen, na je lange carriere als doelman nu veldspeler? Een cursus gevolgd bij de VDAB???

[grijns] Ik heb lang genoeg in doel gestaan. Na mijn actieve carriere als keeper ben ik gestart bij Belle Vue United, een cafeploeg die sinds jaar en dag bestaat, destijds zijn onze vaders hiermee gestart. De sfeer binnen de ploeg zit goed en het houdt ons bezig.

 

Onze scout noteerde dat je een ware box to box-speler bent en op het einde nog in de frontlinie werd gestuurd om alsnog een punt in de wacht te slepen?

Zelf vind ik me eerder een middencirkelspeler ;-) . Mijn sterkste punten zijn mijn passing en spelinzicht. Op mijn 38e is het loopvermogen wat verminderd en probeer ik al te stevige duels wat te vermijden. Op zaterdagavond heelhuids thuiskomen is telkens de bedoeling.

Wellicht is dit seizoen het laatste. Mijn knie laat het wat afweten en ondertussen is mijn zoon Guillaume gestart met voetballen. Uiteraard wil je als ouder geen enkele match van je kind missen. Neem er de trainingen en wedstrijden bij van KVC en dan weet je dat ik vaak van huis weg ben.

 

Bedankt Jurgen voor de toffe babbel, nog veel succes met Belle Vue en uiteraard KVC!

Reacties