Gisteren was KVC Wingene op bezoek bij reeksgenoot KSV Bornem voor de 2de ronde van de Croky Cup.  Op een moeilijk bespeelbaar veld kwam Rushiti reeds na 2 minuten alleen voor de Bornemse doelman.  De bal ging echter naast. Ook Bornem liet zich in de aanvangsfase niet onbetuigd.  Eerst moest Jordy Maes nog attent zijn op een plaatsbal. Even later had hij een vingertop nodig om de bal tegen de deklat te duwen.  KVC Wingene was meteen wakker en kort nadien kon Lingier binnentikken na assist van Selmani.  De euforie was van korte duur wanneer bij een onoplettenheid op corner Vangheluwe de bal in eigen doel divieerde.  Er waren nog kansen voor Rushiti en De Loof maar 1-1 was de ruststand.  Bij het begin van de tweede helft was meteen duidelijk dat KVC Wingene het gaspedaal wat steviger ging induwen.  De bal ging goed rond en de kansen volgden elkaar nu op.  Kansen voor Rushiti, Lingier, Hoornaert, De Loof, Vangheluwe en Flederick werden niet afgemaakt.  Bornem prikte nog 1 keer tegen na een zeldzame counter.  Een Bornemse speler kwam alleen voor Jordy Maes maar die redde magistraal.  Uiteindelijk kon Rushiti dan toch scoren na opnieuw aangeven van Selmani die goed het overzicht bewaarde.  De voorsprong kwam niet meer in het gedrang en KVC Wingene wist zich verdiend te plaatsen voor de 3de ronde van de Croky Cup.  Het speelt volgend weekend thuis tegen de winnaar van het duel Jeuk-Loenhout.