Afgelopen zaterdag ging de competitie van start voor onze jongens tegen Jong Lede.  Jong Lede, traditioneel een moeilijk te bespelen tegenstander, kwam op voorsprong na geharrewar voor doel toen op corner de bal werd verlengd.  Tot dan kreeg KVC Wingene de bal maar wist er geen grote kansen mee af te dwingen.  Na de 0-1 ging KVC meteen op zoek naar de gelijkmaker maar kwam net telkens te kort om het af te maken.  Tot kort voor de rust het viriele spel van de bezoekers eindelijk eens bestraft werd door de scheidsrechter met een strafschop tot gevolg.  Jens Hoornaert maakte de klus af.  1-1 bij de rust.

Na de rust ging KVC op zoek naar de overwinning.  Jong lede gaf zich niet zomaar gewonnen en bleef overeind.  KVC had het betere van het spel maar echte uitgesproken kansen waren er niet echt.  Selmani kreeg nog de beste kans maar kwam net te kort en de bezoekende doelman pakte uitstekend.  10 minuten voor tijd werd de beweeglijke Lingier voor de zoveelste keer onder de grond gestopt.  De scheidsrechter zag er geen strafschop in.  Kort voor tijd moest de KVC doelman nog eens vol aan de bak.  Op een goed getrapte vrije trap haalde Jordy de bal magsitraal van onder de deklat.

Eindstand 1-1.  Een dubbel gevoel.  Er zat waarschijnlijk meer in voor KVC Wingene maar dit strijdvaardig  Jong Lede zal niet zomaar op zij gezet worden in deze competitie.

Volgende week staat op zaterdagavond 18u de eerste verplaatsing op de agenda.  Dit naar Eppegem.  Meteen één van de toppers uit onze reeks.