Afgelopen vrijdag was er reeds de derde editie van ploeg van 't stad. De voorbij 2 jaren eindigden de wedstrijden telkens op 0-0.

Onder een stralende zomerzon werden er eerst 6 jeugdwedstrijden bekampt.

Klokslag 20u werd, onder een massale belangstelling, de hoofdmatch op gang gefloten. Bij KVC stond wederom Mauren Vandenbroucke op het wedstrijdblad.

Mauren start aan zijn laatste jaar als student aan de sportschool in Meulebeke. Daar krijgt hij o.a. les van trainer Rudi Verkempinck (ex Club Brugge). In het weekend is hij jobstudent bij één van onze jeugdsponsors, nl. Proxi Delhaize Wingene. Het afgelopen seizoen speelde hij bij onze kampioenenploegen U21 en beloften. Dit jaar zit hij voor het eerst bij onze A-kern.

Tijdens de voorbereidingswedstrijd tegen Gullegem stond hij in de basiself. Ook in de beker van West-Vlaanderen mocht hij een wedstrijd starten en is hij in 1 wedstrijd ingevallen.

Daags na de confrontatie nam de redactie van KVC even contact op met dit 17-jarige jeugdproduct.

Na een knappe dribbel en dito doorsteekpas van Andreas Van Autrève scoort onze goaltjesdief Arys.
Dag Mauren, hoe verliep de wedstrijd?

Zwevezele was sterk de eerste helft. Zelf was onze start eerder moeizaam. We vonden elkaar niet zo goed op het veld. Gaandeweg de 1e helft hebben we geprobeerd om het evenwicht te herstellen. In de 2e helft we getracht om rustiger te voetballen. In de loop van deze helft werden er enkele wissels gedaan en vond ik ons zelf de betere ploeg. 10 minuten voor tijd stond het opeens 0-1 (nvdr: own-goal). Kort voor afluiten kwamen we op gelijke hoogte van Zwevezele. Na een knappe dribbel en dito doorsteekpas van Andreas Van Autrève scoorde onze goaltjesdief Arys.

Al bij al een terechte uitslag als je het mij vraagt.

Hoe verliep je integratie in de groep?

Dit verliep vlot. Vooral van James (Lahousse) en Christof (Arys) krijg ik veel tips en leer ik veel bij. Ook de trainer begeleidt me goed tijdens de matchen en trainingen.

Wat is je voorkeurspositie op het veld?

Bij de jeugd en beloften stond ik steeds centraal achteraan. Bij de A-kern durft het trainerkorps me ook links achteraan te zetten. Zelf ben ik rechtsvoetig maar kan ook links goed uit de voeten.

Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen?

Ik ben blij met de gekregen kans. Eerst en vooral hoop ik veel bij te leren. Ik hoop om af en toe bij de wedstrijdselectie te horen en op enkele invalsbeurten. Mijn ambitie is te blijven werken en dan zien we wel waar we komen. Zelf kijk ik niet echt ver vooruit en laat het op me afkomen.

Als laatste vraag: heb je nog wat tips voor onze jeugdspelers?

Het belangrijkste is om veel bezig te zijn met voetbal. Zelf hou ik er een gezonde levensstijl op na, ik let op mijn voeding en drink geen alcohol.

Bedankt Mauren voor deze toffe babel en wensen je dit seizoen veel succes toe!

Reacties