Ondanks de barre weersomstandigheden was het Wingense sportpark aardig volgelopen met enthousiaste supporters en spelertjes van onze jeugdploegen.

Vooraf had Iris, onze teamverantwoordelijke van de gewestelijke U13, haar spelers en ouders uitgenodigd op lekkere frietjes met frikandellen in de kantine. Bedankt Iris voor je tomeloze inzet voor je spelersgroep en je medewerking achter de bar van KVC!

Top of de bill was het oplopen van het damesploegje 'mama's met ballen'. Deze damesploeg, allen mama's van onze provinciale U8, is ontsproten tijdens een kantinebezoek van hun poulains. Deze enthousiaste oudergroep had er niet beter op gevonden om bij de eerstkomende vrije voetbalzaterdag een match te organiseren tussen de mama's en de spelertjes van de U8.

Als voorbereiding waren er een viertal trainingen onder leiding van trainer Kenny Heytens, trainer U8 en speler van onze fanion. Ondanks de deskundige trainingen, uitleg en vooral veel geduld  van Kenny werd de eerste match eervol verloren met 9-4.

De match van onze eerste ploeg tegen Zwevegem eindigde op 0-2. Op een slecht veld is een voetballende ploeg als KVC altijd in het nadeel.Na een matige eerste helft van stond KVC 0-2 in het krijt tegen een moedig Zwevegem.

Tijdens de 2e helft zagen we een beter KVC.Een tiental minuten voor tijd spatte een listige lobbal van Mathias Wullaert op de daklat. Mits dit doelpunt zat een puntendeling er misschien in.

Met nog maximaal 27 te winnen punten staat KVC op een gedeelde 2e plaats op 5 punten van leider Adinkerke.

De wedstrijd werd gefilmd door www.provbal.be , een website die alles omtrent provinciaal voetbal volgt. Een ruime samenvatting, inclusief het oplopen van de 'mama's met ballen' is te vinden via hun site.

Ondanks de nederlaag na de match ambiance troef in de kantine.

Onze 'mama's met ballen' hadden een spontane meet en greet met de spelers van onze eerste ploeg. Op het einde van de avond werd er zelfs gedanst op de tafels. De beelden onthouden we u.

Een prima eerste dag van de supporter, de afwezigen hadden ongelijk.

Tot op de velden,

Bestuur KVC

#ForzaKVC!

Reacties