Na afloop van de eenvoudige overwinning op en tegen Kampenhout hadden we afspraak met Muhamet Rushiti. De rechtsvoetige centrumspits is op het veld een blok, een sprintkanon en beschikt over een knappe traptechniek. Naast het veld komt Mo over als een rustige maar vooral immer respectvolle en dankbare persoon. Onze redactie was dan ook uiterst benieuwd om onze goalgetter, met ondertussen al 7 goals op de teller, beter te leren kennen!

Dag Mo, stel jezelf even kort voor…

Mijn ouders zijn afkomstig uit Kosovo. Door de oorlog die er destijds heerste met Servië zijn ze naar het verre Tielt gekomen, of laat ons eerlijk zeggen eerder gevlucht. Mijn 2 oudste zussen zijn in ons thuisland geboren, zelf zijn ik en mijn twee jongere zussen in België geboren. Momenteel ben ik tewerkgesteld in de transportsector als koerier.

Mijn jeugdopleiding heb ik hoofdzakelijk genoten bij RSC Anderlecht, daarna volgden KAA Gent en KV Kortrijk.

Hoe verliep de match afgelopen zondag?

We speelden een sterke partij en zijn nooit in de problemen gekomen. Al snel kregen we een penalty toegekend na een fout op Gianni Lingier. Ondanks goed getrapt mistte de jarige Van Fleteren. Kort daarna scoor ik. Op slag van rust scoort Bruning met het hoofd vanuit een stilstaande fase. De match was toen al gespeeld, Kampenhout kwam op het einde nog even opzetten wat resulteerde in een tegengoal. Door de ondertussen vrijgekomen ruimte scoorde Dieter Wittesaele de meer dan verdiende 3e van de namiddag.

Na het jammerlijke verlies tegen Merelbeke had Para ons de voorbije week terug met de voetjes op de grond gebracht en dit was duidelijk zichtbaar, we hebben de knop omgedraaid. Zoals we er nu voorstaan is een eindrondeticket zeker haalbaar, maar uiteindelijk moeten we nu gewoon naar onszelf kijken. De resterende 6 matchen zijn tegen vooral ploegen die de punten broodnodig hebben, beginnende met de derby tegen Torhout die bezig is aan operatie redding. We zullen telkens 120% moeten gefocust zijn.

Net als vele andere spelers genoot ook jij je jeugdopleiding bij eersteklasse-ploegen. Zelf speelde je enkele wedstrijden bij de U15 van de Nationale ploeg. Wat maakt het zo moeilijk om door te breken aan de top?

Het talent qua jeugdspelers in België is voldoende aanwezig. Kijk maar naar onze Rode Duivels, spelers als bv. Dendoncker en Tielemans zijn daar de grootste voorbeelden van. Klaar zijn, net dat goede moment hebben en het tikkeltje geluk is uitermate belangrijk. Wat me opvalt is dat in onze eerste klasse er een grote instroom van goedkope buitenlandse spelers is , grotendeels uit de Balkan.

In mijn geval liep het toch enigszins anders. Op mijn 15e , bij RSCA, was ik een jaar buiten strijd met een zwaar kruisbandletsel, een verloren jaar die me achtervolgd heeft. Daarna heb ik nog mijn kansen gekregen bij Gent en Kortrijk maar ik kon de opgelopen achterstand niet meer inhalen. Vorig seizoen zat ik bij Sint-Niklaas in 2e amateur maar daar kreeg ik iets te weinig speelminuten. Dankzij Para werd ik opgevist en ben ik met veel goesting maar met weinig wedstrijdritme aan de competitie begonnen. Ik kreeg het vertrouwen van de trainersgroep en terug de kans om veel te spelen. Al bij al ben ik tevreden van dit seizoen, jammer genoeg stond ik 7 weken aan de kant met een hamstringblessure. Wat betreft volgend seizoen heb ik uiteraard bijgetekend bij Wingene.

En nu gooien we het even over een andere boeg, de snelle vragenronde! Wij stellen de vraag en jij antwoordt in maximaal 1 zin, hier gaan we!

Favoriete eten…

Pasta!

Welke is je favoriete sport naast voetbal?

NBA basket

Wie is je voetbalidool?

Christiano Ronaldo

Wie is je favoriete speler bij KVC?

Zonder twijfel, James Lahousse, straalt altijd klasse uit en heeft een schitterend positiespel!

Wat heeft je gebracht waar je nu staat?

De onvoorwaardelijke steun van mijn ouders

Waar wil je ooit staan?

Momenteel echt niet belangrijk, veel spelen is de boodschap, de rest zien we later!

Zwakste punt als speler?

Het verdedigende werk, alhoewel dit al een stuk beter is dankzij Para!

Beste eigenschap als speler?

Scoren in de 16!

 

Bedankt Mo voor je tijd, blij je eindelijk beter te hebben leren kennen, veel succes tegen Torhout!

Komende zondag geen voetbal, afspraak 11 maart thuis voor de derby tegen KM Torhout, supporters op post!

Hou alvast onze site in de gaten, binnenkort meer transfernieuws….

 

#keirlnoaronserte

#toptalent

Tot binnenkort!

#redactiekvc

Reacties