Woensdag speelden onze provinciale U12 de halve finale van de Jeugdcup Het Nieuwsblad tegen de nationale U12 van KSV Roeselare. Het was trouwens voor de tweede maal in twee jaar tijd dat we tot in deze fase geraken van de beker.

KVC Wingene begon sterk aan de wedstrijd en in de eerste minuut werd de eerste aanval van de wedstrijd afgerond met  een bal in het zijnet. Na zeven minuten klom KVC op voorsprong en het geloof in een stunt tegen het sterke Roeselare werd groter. Maar nog maar net was er afgetrapt of de bordjes gingen opnieuw gelijk. Roeselare duwde door en onze U12 kregen het steeds moeilijker om het tempo te volgen. Twee mooie doelpunten van de zwart-witten leverde een terechte 1-3 ruststand op.

Na de rust kregen we een  ander spelbeeld. Gedurende het derde kwartier was het Wingene dat het spel maakte, maar enkele grote kansen leverden niets op. Roeselare kende duidelijk een dip, maar helaas konden we hiervan niet profiteren. Het vierde en laatste kwartier duwde Roeselare opnieuw het gaspedaal in, kregen we het opnieuw moeilijk met het opgelegde tempo wat uiteindelijk resulteerde in een terechte maar toch wel overdreven einduitslag: 1-6.

Conclusie:  We mogen fier zijn op deze groep met het behalen van deze plaats in de halve finale (als enige overblijvende provinciaal spelende ploeg), maar het is ook duidelijk dat het niveau van een nationaal spelende ploeg toch te hoog gegrepen is . voorlopig toch J.

Terugwedstrijd: 22/04/2015 om 18h30 in Roeselare.

Andere halve finale: Wielsbeke- Racing Waregem 6-2

Bedankt aan trainer Björn voor het matchverslag. Trainers, afgevaardigden of supporters die matchverslagen, weetjes of interessante dingen hebben voor onze website kunnen dit steeds doorsturen naar diederikvanneste@gmail.com