Drie keer scoren in evenveel wedstrijden, het zou een knap gemiddelde zijn voor een spits… Laat het nu net onze ervaren verdediger Nick Azou zijn die dit lukt! In de halve finale van de beker tegen Oostnieuwkerke werd hij, dankzij het enigste doelpunt van de wedstrijd, de matchwinnaar. Thuis tegen Eernegem zorgde de verdediger voor het eerste doelpunt. Afgelopen zondag verzette onze routinier wederom de bakens en scoorde 10 minuten voor affluiten de openingsgoal in een uiteindelijk 0-2 gewonnen match tegen Oostkamp.

Gewonnen met 0-2, maar Oostkamp een harde noot om te kraken?

De eerste helft was eerder gesloten. De thuisploeg had hun huiswerk goed gemaakt en stond goed georganiseerd. Bruning en Desmet werden alleen voor doel afgezonderd maar hadden geen geluk in de afwerking. Ook Oostkamp kwam even alleen voor doel, gelukkig bracht de paal redding. Aanvallend kwamen we er net iets te weinig uit. 10 minuten voor affluiten komen we alsnog langszij na een prima getrapte corner van Michael Vandaele die ik zelf aan de 2e paal binnenkop, ondertussen blijkbaar mijn handelsmerk. Na een stilstaande fase en veel geharrewar scoorde Demaitre de beslissende 0-2. Missie volbracht!

Afgelopen zondag een match op kunstgras in Oostkamp?

Het kunstgras pleitte in hun voordeel. Gelukkig hadden we in de aanloop naar de match, dankzij trainer Para, 2 keer kunnen trainen op dergelijk veld. Ondanks het zachte kunstgras is de ondergrond hard. Het evenwicht bewaren lukt dikwijls iets minder en je bent vaak wat minder wendbaar. De bal botst soms anders of net juist niet. Sowieso, het blijft voetbal. De bal gaat wat sneller en dat is wellicht beter voor het niveau van de wedstrijd.

KVC en onze buren zijn sinds dag 1 volgens de pers en voetballiefhebbers de gedoodverfde favorieten. Zie je nog eventuele favorieten?

Ik denk niet dat we moeten kijken naar de andere ploegen. Zwevezele is nog steeds de topfavoriet, gevolgd door Wingene en WS Lauwe. Met nog 12 weken voor de boeg is het aan ons om iedere week te bevestigen. Elke match er voluit voor gaan en dan zien we wel. Voor mijn part staan onze buren nog een tijdje op kop. Belangrijk is dat we 5 matchen voor het einde nog voorin staan. Om kampioen te spelen hoef je uiteindelijk maar 1 week de eerste te staan [grijns].

Zondag de match tegen WS Lauwe en ons BCM-event met 140 deelnemers?

De extra publieke belangstelling is uiteraard top. De heenmatch eindigde op 0-0. Lauwe stond sterk, veel duels en ervaring, verdedigend sterk, kortom een blok. Na 18 speeldagen staan wij misschien wat verder dan zij. Uiteraard dit kan snel veranderen en mogen we dit zondag niet laten gebeuren. Ongeacht, komende zondag zal het een wedstrijd zijn op het scherpst van de snee, we zullen moeten top zijn!

Bedankt Nick voor de vlotte babbel, veel succes!!!