Ook deze week nam onze redactie afgelopen maandag contact op met een speler van de eerste ploeg. Dit keer werd nieuwkomer Niels Van Craeyveld het spreekwoordelijke vuur aan de schenen gelegd. De 20-jarige student LO en bewegingsrecreatie uit Oostrozebeke werd vorig seizoen bij Cercle, door zijn nimmer aflatende inzet, beloond met een selectie voor de PO3 wedstrijd tegen OHL. De bijna perfect tweevoetige speler met voorkeur voor de nummer 10 kan ook op de flank ingezet worden. Met zijn eerder kleine gestalte moet de beloftevolle speler het niet hebben van grote duelkracht of power, maar van zijn groot technisch vermogen en spelinzicht.

Hey Niels, stel jezelf even voor.

Als 6 jarige startte ik bij Wielsbeke. Na anderhalf jaar ging ik naar KV Kortrijk waar ik uiteindelijk  4 jaar verbleef. Na Kortrijk kwam ik 5 jaar uit voor Roeselare. De afgelopen 3 seizoenen speelde ik bij de beloften van Cercle Brugge.

Dit seizoen maak je de overstap naar KVC?

Eind vorig seizoen had ik een lang en positief gesprek met het bestuur van Cercle. De overname door Monaco was toen al afgerond, in de wandelgangen ging het gerucht de ronde dat er een 20 tal versterkingen gingen bijkomen, uiteindelijk werden het er zelf 25. Ik besefte dat doorstoten naar de eerste ploeg moeilijk ging worden en was ik aan het uitkijken naar een opportuniteit. Er was heel wat interesse van ploegen uit 2e en 3e Nationale en ook uit Nederland was er een concrete aanbieding. Net voor ik de knoop ging doorhakken was er die bewuste telefoon van trainer Angelo. Enkele dagen later zaten we samen en heb ik direct getekend.

Afgelopen zondag was er de eerste West-Vlaamse derby tegen Menen die afgesloten werd met een puntendeling. Een terechte uitslag?

De eerste helft waren we veruit de betere ploeg, Papa Mister Kissi scoort al vroeg de openingstreffer. Ondanks ons veldoverwicht en enkele grote kansen vergeten we de score uit te diepen, uiteindelijk ging een 2 of zelfs 3-0 voorsprong aan de rust niet onterecht geweest zijn. Bij aanvang van de 2e helft een dubbele wissel bij Menen met bijgevolg meer gestalte en powerplay. Menen bracht meer druk zonder echt grote kansen maar zelf moesten we in de tweede helft niet onderdoen. Een prima kans van Brogniez gaat net naast, wellicht had de staat van het veld er wat mee te maken. Doelman Dimitri Verhulst beleefde een eerder rustige namiddag, een sterke thuisgoalie speelde de match van zijn leven en pakte een punt.

Zelf werk je net als Ruben Leman met een spelersmakelaar?

Dat klopt, ik werk ondertussen al 3 jaar samen met Pro Soccer Agent van Phillipe Coosemans, de vader van Colin (nvdr keeper en af en toe aanvaller bij Waasland Beveren). Als je bij een ploeg uit eerste of tweede speelt heb je iemand nodig om je bij te staan, er te zijn bij de contractbesprekingen en telkens de kleine lettertjes naleest. Makelaars kennen het reilen en zeilen en hebben hun contacten in het voetbalwereldje.

Hoe bevalt de overstap naar Wingene?

De kern van Wingene is groot, elke positie is dubbel bezet maar dit houdt iedereen scherp. Marko Petrovic en Jeremy Brogniez zijn op het veld echte toppers, tijdens de trainingen staan ze ons met raad en daad bij en geven ze de jeugd veel tips.

Eerlijk gezegd moest ik in het begin wat aanpassen. Direct bij de grote jongens, een nieuwe ploeg, een andere reeks en het systeem Para. Ondertussen sta ik al 2 weken op rij in de selectie, stap voor stap er telkens tenvolle voor gaan en blijven werken op training is de boodschap.

KVC is een club in beweging. Het bestuur wil vooruit, binnen de spelersgroep is de verstandhouding top. Neem er nog het prima veld en de enthousiaste supporters bij en dan weet je dat ik me de overstap zeker niet beklaag!

Bedankt Niels voor de toffe babbel, nog veel succes!

#RedactieKVC

#ginnegrootnmanegoein

Reacties