De redactie van KVC had deze week het bezoek van ons nieuw en tevens enigste vrouwelijk jeugdbestuurslid Kelly De Pauw. Tijd voor een nieuw interview!

Velen onder ons kennen Kelly als een van de medewerksters van de opvang van de centrumschool. Ook naast de zijlijn kan je haar iedere week bewonderen als teamverantwoordelijke van onze U7. Kelly is al 15 jaar gelukkig getrouwd met Hein Devolder. Ze is de mama van Jari (U10) en Romy, het enige meisje bij de U7 die meer dan haar mannetje staat  tussen de jongens.

Kelly, hoe ben je bij ons jeugdbestuur gekomen?

Een tijdje terug ben ik gepolst door enkele van de jeugdbestuursleden om aan te sluiten bij het bestuur. Ik ben dan, vrijblijvend, eens een vergadering gaan bijwonen. Dit beviel me zo goed dat ik me heb aangesloten bij het jeugdbestuur. Het jeugdbestuur vergadert een keer per maand, dus dat valt wel mee.

Wat was je motivatie om in het bestuur te komen?

Als vrouw denk ik dat ik bepaalde dingen anders zie of benader dan mijn mannelijke collega's. Zo probeer ik mijn steentje bij te dragen.

Zelf heb je ook voetbal gespeeld?

Als kind vond je me veel terug op het voetbalpleintje dicht bij het ouderlijk huis. Mijn jongere broer speelde bij de U8 van Sint-Jan. Zelf ging ik dan als meisje meetrainen.

Thuis waren mijn ouders niet voetbal-minded. Samen met opa en mijn oom ging ik vaak kijken naar Club Brugge. Als 12-13 jarige werd ik opgemerkt door scouting. Zo heb ik me aangesloten bij de damesploeg van Egem. Als speelster werd ik steeds op het middenveld geposteerd. Toen ik net 16 jaar was, heb ik 3 keer mogen invallen in 1e nationale. Een geweldige ervaring. Toen heb ik mijn man Hein leren kennen. Kort daarna ben ik gestopt met voetballen, andere interesses, je weet wel... Achteraf heb ik daar spijt van gehad.

De passie voor voetbal is altijd gebleven. Enkele jaren terug zocht Zwevezele via hun website speelsters voor de ploeg in 2e provinciale. Zo ben ik uiteindelijk terug begonnen. Na enkele weken was de keepster geblesseerd. Ze zochten een vervanger en ik was de enigste vrijwilligster. zo stond ik dus opeens in het doel. Na enkele weken was ook de keepster van de eerste ploeg (3e Nationale) geblesseerd. En wat raad je? De rest van het seizoen stond ik tussen de palen in 3e Nationale.

Lang heeft deze carrière niet geduurd. Wanneer Romy wilde voetballen bij de U6 ben ik terug gestopt. Een job, een huishouden en 3 voetballers in huis is erg tijdrovend. Ook waren de verplaatsingen in Nationale dikwijls ver.

Wat waren je sterke punten als speelster?

Mijn sterkste punt was slidings en ook fysiek stond ik mijn mannetje. Ook kon ik als flankspeelster links en rechts geplaatst worden.

Is er een groot verschil tussen mannen- en vrouwenvoetbal?

Vrouwenvoetbal  mag niet onderschat worden. Ik merk op dat het er soms heviger aan toe gaat. De duels zijn harder en volgens mij zijn vrouwen minder 'teer' en kunnen ze meer verdragen. Uiteraard is mannenvoetbal technischer.

Welke raad geef je aan onze jeugdspeelsters?

Aangezien er minder damesploegen zijn is het aanbod een stuk minder. Als meisje vind ik het belangrijk om zo lang mogelijk bij een 'jongens'ploeg te spelen, dit voor je eigen ontwikkeling.

Op latere leeftijd kan je dan aansluiten bij een damesploeg.

 

Kelly, de redactie van KVC bedankt je voor dit openhartig interview.

Mensen die denken hun steentje te kunnen bijdragen bij ons jeugdbestuur kunnen steeds contact opnemen met Steven Verhenne, een van onze jeugvoorzitters, via steven.verhenne@gmail.com

Reacties