Naar aanleiding van de match van het jaar tegen Zwevezele ging onze redactie even aankloppen bij onze nummer 4, Nick Azou. De bikkelharde verdediger, is, mits een tussenstop bij De Ruijter, ondertussen gestart aan zijn 7e jaar loondienst bij KVC.

Nick, vorig seizoen was een jaar van mineur, een hardnekkige blessure hield je grotendeels het hele seizoen van het veld. Gelukkig was je wedstrijdfit voor de eindronde en was je nog van goudwaarde voor onze vereniging.

Dat klopt. Vorig seizoen was ik maandenlang uit door pubalgie. Voor de eindronde was ik eindelijk terug wedstrijdfit. In de wedstrijd op Katelijne kop ik in de 93e minuut de winning goal tegen de touwen. Een prachtig gevoel na alle blessureleed. Jammer genoeg hebben we de week daarna op het veld van Lebbeke de promotie niet kunnen afdwingen.

Ondertussen een serieuze kwaliteitsinjectie bij KVC?

Inderdaad. De kern is breed en kwaliteitsvol. Door de onzekerheid omtrent mijn blessure zijn er een aantal verdedigers bijgekomen. De concurrentie op mijn positie is groot maar dit enkel maar positief, blijven werken en er in geloven is de boodschap.

Komende zondag start van de competitie tegen gemeentegenoot en gedoodverfd titelkandidaat Zwevezele?

Naast mijn jeugdopleiding bij Roeselare is KVC de ploeg van mijn hart. Telkens weer waren de voorbije derby’s geladen wedstrijden. Misschien ligt Zwevezele meer wakker dan ons voor deze wedstrijd. Zwevezele is 1 van de titelkandidaten maar in 1e provinciale is het niet voldoende om met individuele acties uiteindelijk het verschil te maken. Ik vermoed niet dat ze vaak matchen zullen winnen met een ‘walk over’.

Uiteraard strijden we met de borst vooruit en willen we winnen. We zullen hen alvast warm en hartelijk verwelkomen [grijns]

Sowieso valt en staat de competitie niet met de 2 wedstrijden tegen hen. De eerste 4 wedstrijdzondagen tellen we heel wat kleppers als tegenstander. Telkens zal het moeilijk zijn maar tegen dan weten we direct waar we staan. Door de halvering van ploegen in 2e klasse zijn er heel wat talentrijke spelers gezakt. Hierdoor zijn heel wat ploegen, ook in eerste provinciale gevoelig sterker geworden. Ik denk dat we dit seizoen moeten rekening houden dat er een 8tal ploegen zullen meedingen voor de titel.

 

Bedankt Nick voor de babbel

We wensen je alvast een blessurevrij seizoen toe!

#redactieKVC

Reacties