Naar aanleiding van de match van het jaar tegen Zwevezele nam onze redactie even contact op met onze nummer 2, Jitser De Deyne. De 25-jarige allrounder, o.a. ex Cercle Brugge, is dit seizoen gestart aan zijn 7e jaar bij KVC, wellicht een unicum in het provinciaal voetbal in de hoogste reeks.

 

Jitser, komende zondag start de nieuwe competitie al met de clash van het jaar.

Inderdaad, de eerste match van het seizoen zal er ene zijn waar we direct op scherp zullen moeten staan. De afgelopen 4 jaren werd er telkens rond 15 augustus een vriendschappelijke derby gespeeld. Telkens waren dit geen gewone oefenmatchen met heel wat toeschouwers. Zeker niet verliezen was telkens de boodschap, de eerste 3 edities eindigden telkens op een gelijkspel. De laatste editie trok Wingene aan het langste einde, weliswaar met 2 veredelde B-ploegen.

Na Zwevezele volgen degradant Eernegem, Oostkamp en promovendus WS Lauwe. Een stevig programma?

Daler Eernegem zal zeker hun mannetje staan. Oostkamp is zoals steeds een verraderlijke tegenstander, de uitmatch vorig seizoen gingen we 2-1 de boot in. WS Lauwe kan ik niet echt inschatten maar als kampioen in 2 e zal dit wellicht ook een moeilijke klip worden. Sowieso gaan we een zware start tegemoet maar dit seizoen is de kern nog groter geworden en is er een serieuze kwaliteitsinjectie. Alle nieuwkomers komen uit hogere reeksen en hebben een pak ervaring.

Leeft de derby binnen de spelerskern?

De derby leeft bij onze bestuursleden en trainerstaf. De niet-Wingenaars in onze kern hebben het belang van de wedstrijd meer dan zeker door. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen op extra scherp al staan.

Tot slot, de zware voorbereiding overleeft?

De voorbereiding was inderdaad merkbaar zwaarder dan voorheen. We hebben een druk programma gehad maar er was ook voldoende tijd om te recupereren. De aanloop naar de competitie bestond vooral uit veel wedstrijden tegen telkens hoger aangeschreven ploegen. We hebben goed ons mannetje gestaan met goede resultaten tot gevolg. Enkele spelers hadden tijdens de voorbereiding wat kleine kwaaltjes maar hopelijk raakt iedereen wedstrijdfit. We zijn er klaar voor!

Bedankt Jitser voor de vlotte babbel.

Veel succes zondag en de rest van het seizoen!

#redactieKVC

Reacties