Na een korte afwezigheid nam onze redactie terug de draad op en had deze week afspraak met een van onze routiniers, Olivier Demaitre. De nog maar 25 jarige flamboyante verdediger is sinds begin 2013 bij onze geliefde vereniging en bijgevolg al bezig aan zijn 6e seizoen!!!

Na een lange afwezigheid sta je sinds enkele weken terug in de basis, tevreden?

De voorbereiding en de competitiestart zag ik de mist in gaan door een vervelende heupblessure. Eerlijk gezegd zag ik me pas na nieuwjaar terug spelen maar tot mijn verbazing kreeg ik door omstandigheden de kans van trainer Angelo en ik heb deze uiteraard met beide handen gegrepen. Na de invalbeurt thuis tegen Ninove stond ik de afgelopen 4 weken telkens in de basiself. Door de lange inactiviteit startte ik met een achterstand, dankzij de gekregen speelminuten groei ik stilaan naar mijn topniveau.

Halverwege de competitie staan jullie, nota bene met 1 match minder gespeeld, op een mooie 4e plaats, een knappe prestatie als promovendus. Ondertussen geen toeval meer?

Onze start hebben we zeker niet gemist. Het trainerskorps heeft voor dit seizoen terug een heel evenwichtige, talentrijke en ervaren kern samengesteld, maar het seizoen is nog lang. De komende weken bekampen we toppers zoals Eppegem, Dikkelvenne, Wetteren en Menen. Verwacht van mij geen grote uitspraken, laat ons verder doen op ons elan en dan zien we wel waar we eindigen.

Vorige zondag stond het ultieme duel tegen Eppegem op het programma, jammer genoeg werd deze wedstrijd eerder laat afgelast?

Zeg wel. In de aanloop naar de topper hebben we stevig getraind en stond iedereen op scherp. Na een gevaarlijke rit naar Wingene en een dito busreis bereikte ons het nieuws in Affligem waar we net aan het lunchen waren. De kalendercommissie heeft beslist om de wedstrijd te spelen op 7 januari, hierdoor is de winterstop met 1 weekje ingekort. Of dit een voor- of nadeel is valt af te wachten.

Vorig jaar waren vooral James Lahousse en ook Aaron Bruning de leiders in de kleedkamer. Hoe zit het dit seizoen?

Ook dit jaar is Captain Jamme de leider van de groep. Leeftijd heeft blijkbaar geen vat op onze laatste man, volgens mij is hij bezig aan zijn beste seizoen ooit. Aaron is net als mezelf eerder laat in de ploeg gekomen door blessurelast. Dit seizoen is er tonnen ervaring bijgekomen met Dimitri Verhulst, Michaël Kissi en Jeremy Brogniez, dit vertaalt zich op het veld.

Bedankt Olie voor de toffe babbel en nog veel succes!

#RedactieKVC

 

Voor de inhaalwedstrijd op 7 januari tegen Eppegem wordt opnieuw een supportersbus voorzien!
Het vertrek is voorzien omstreeks 12u, de kostprijs bedraagt € 15 per persoon.

Inschrijven kan via advocaat.vandewalle@gmail.com

Reacties