Afgelopen zondag stond de moeilijke verplaatsing naar Westkapelle op het programma. Westkapelle, voor aanvang van het seizoen niet bij de titelkandidaten gerekend, knap 4e op 6 punten van de ultieme titelkandidaat en leider Waregem. Om aansluiting te vinden bij de subtop was punten pakken voor onze blauwhemden de boodschap.

De prachtige accommodatie met dito kantine was aardig volgelopen. Ook heel wat Wingense supporters vonden, ondanks de nodige wegomleggingen, de weg naar Westkapelle.

Na de obligatoire studieronde, met langs beide zijde enkele kansjes, KVC de meest aanvallende ploeg. Onder aanvoering van een op links erg bedrijvige Bruning, in vorm vaak een gesel voor zijn rechtstreekse tegenstander,  trekt KVC stilaan het laken naar zich toe. In minuut 20 dankt Benjamin Bonte het trainerskorps voor zijn 2e basisplaats op rij. Na een knappe balcontrole, net buiten de grote rechthoek, trapt hij de bal beheerst in de rechtse kruising. Een speler waar we nog veel plezier aan zullen beleven!

Amper 4 minuten later bedient Bruning, dit keer acterend vanop rechts, onze superspits Arys. Kristof verschalkt in 2 tijden de thuisdoelman. Hristo is stilaan onder stoom,  zijn 4e doelpunt in 3 wedstrijden.

In minuut 38 de eerste hoekschop van de wedstrijd. Bezoeker Ekelmans, compleet vrijgelaten aan de 2e paal, kopt erg gemakkelijk binnen. Kort was de vreugde bij Westkapelle, amper 2 minuten later terug een vrijetrap voor KVC. Bruning vraagt de bal net naast het muurtje en scoort een doelpunt uit het boekje.

We gaan verdiend rusten met 1-3 na een helft met fris en aanvallend voetbal.

Na de koffie een furieuze start van de thuisploeg met enkele kansen. Na amper 4 minuten in de 2e helft scoort thuisspeler Damme de aansluitingstreffer,2-3. Stilaan begint de twijfel in de ploeg te komen. Een wederom attente doelman Vonck behoedt KVC voor erger. In minuut 56 wordt een licht geblesseerde Jordan Desmedt gewisseld voor Siebe Forton.

Iets meer dan 10 minuten voor affluiten één van de zeldzame goede counters van KVC. Bruning legt aan vanop rechts, een nochtans goed keepende De Baere kan de bal onvoldoende klemmen, een attente Forton knalt de bal keihard de netten in. 2-4, wedstrijd gespeeld.

We onthouden dat…

Ondanks de mindere 2e helft we een verdiende overwinning hebben behaald. Ondertussen staan we op plaats 9 op amper 2 punten van de 5e plaats.

Minder goed nieuws is dat…

Markovic en Lahousse tegen hun 3e gele kaart opliepen en bijgevolg geschorst zijn voor de volgende competitiematch. Ook onze nummer 10, Bruning, is er de komende wedstrijd niet bij wegens schorsing.

Nu woensdag 11/11 is er om 14u30 de thuiswedstrijd voor de 1/8 finale beker van West-Vlaanderen tegen Wervik. Deze wedstrijd wordt gespeeld over 1 wedstrijd, dus geen heen en terug. Supporters op post!

Komende zondag om 14u30 is er de thuiswedstrijd tegen Kortemark. Die dag is er ook ons eerste BCM-moment. De jeugdspelertjes van de U8 en U9 spelen voor aanvang van de wedstrijd een match op ons 2de veld. Nadien lopen ze op bij onze eerste ploeg. Ook hier vragen we de steun van onze supporters!